22 januari 2012

Privacy controls van LinkedIn

Ik kreeg een tip via mijn netwerk dat LinkedIn stilzwijgend aanpassingen heeft gemaakt bij de privacy controls. Als je niets doet, mag LinkedIn nu jouw naam en foto gebruiken in advertenties!

Om dit aan te passen voer je de volgende stappen uit:
  1. Ga in LinkedIn rechtsboven met de cursor naar je naam, dan verschijnt er een klein menu - klik op "settings" 
  2. Klik linksonder op "Account" 
  3. In de kolom naast Account, klik op "Manage Social Advertising" 
  4. Zet het vinkje UIT bij "LinkedIn may use my name & photo in social advertising"
Zie de screendump hieronder:

Mag ik nog testen Essent?

Een maand geleden kwam ik een leuk bericht tegen op Mijns Inziens van Edwin Mijnsbergen over de E-thermostaat van Essent. "Interessant die E-thermostaat! Die wil ik ook wel recenseren op trendmatcher.nl!" twitterde ik naar @Essent en binnen een dag werd er gereageerd. Ze hadden m'n weblog inmiddels bekeken en waarschijnlijk begrepen dat een leuk verhaal over de thermostaat hier het ook goed zou doen. "Leuk dat je wilt meedoen, maar door de vakantieperiode kan het even duren voordat je de thermostaat in huis hebt". Na de kerstvakantie nog een paar keer een DM naar @Essent gestuurd, maar daar wordt niet meer op gereageerd. Leken ze hun webcare via Twitter zo goed op orde te hebben, geven ze opeens niet meer thuis. Kijk, en dat vind ik dan weer niet zo netjes: Eerst verwachtingen scheppen en dan net doen alsof je niet bestaat...

Ik kan dus helaas niets zinnigs zeggen over die E-thermostaat, al zou ik hem graag ophangen in het Innovatiehuis in 's Hertogenbosch omdat ik denk dat die daar nog beter tot z'n recht zou komen. Nu zit er een vestiging van Essent vlak tegenover het Innovatiehuis, dus wie weet komen ze nog een keer op visite?

Het Innovatiehuis

Op vrijdag 27 januari aanstaande opent het Consortium voor Innovatie Het Innovatiehuis. Het Innovatiehuis is een ontmoetingsruimte voor de mbo-sector. Er is een sessieruimte, een huiskamer en een werkruimte van het CvI waar het vaste personeel een basis heeft. Het is een huis dat het midden houdt tussen woonhuis en een atelier.

Activiteiten
Er gaan activiteiten plaatsvinden zoals Hub’s, intervisiegroepen, basiskampen van expedities, ontwerpsessies maar ook één op één afspraken van CvB’ers met stakeholders. Naast geplande bijeenkomsten kunnen mensen die werkzaam zijn in het mbo onverwacht binnenlopen en er tijd doorbrengen. Een enkeling komt er een week werken (verschilmaker in residence analoog aan het schrijvershuis). De activiteiten sluiten aan bij het plan ’t verschil maken van het CvI waarin opgenomen is dat elke willekeurige twee CvB’ers een initiatief kunnen nemen. Het Innovatiehuis is beschikbaar voor overleg, brainstorm en uitvoering.

Verschilmaker in residence
Waarom nu dit hele verhaal? In de eerste plaats natuurlijk omdat ik ook voor het CvI werk en dus best een beetje reclame mag maken af en toe. Maar deze week zal ik vanaf morgen als eerste "verschilmaker in residence" m'n intrek nemen in het Innovatiehuis! Ik mag ervaren hoe het is om in zo'n inspirerende omgeving te werken en dus even te wonen. Tijdens de opening aanstaande vrijdag zal ik verslag doen van mijn ervaringen en aangeven welke mogelijkheden ik zie. Voor het zover is moet er nog van alles ingericht worden, dus het kan zijn dat het hier deze week wat rustiger zal zijn...

Onderzoek alles, behoud het goede…

Afgelopen donderdag presenteerde Apple iBooks2, iBooks Author en iTunesU en bracht dat als een geweldige geste naar het onderwijs. Er is inmiddels veel over geschreven en de berichten variëren van zeer lovend tot zeer kritisch. Ook ik was razend enthousiast toen ik de presentatie zag en wilde eigenlijk maar één ding: het uitproberen! Toen ik vrijdag toekwam aan de kleine lettertjes en me realiseerde wat dat precies betekent sloeg mijn enthousiasme al snel om. Mijn nieuwsgierigheid heeft het echter gewonnen en ik heb me zelfs een Mac Mini aangeschaft om ermee aan de slag te gaan!

Natuurlijk doet zo'n ding het in principe direct "uit de doos", maar toch moet er eerst zoveel ingesteld en ontdekt worden dat ik nog niet echt aan het maken van een iBook ben toegekomen, maar dat gaat zeker gebeuren. Ook is het geweldig hoe ik ook nu weer via twitter geholpen werd bij m'n Mac Mini ontdekkingstocht.

Wat betreft de weg die Apple opnieuw inslaat wil ik me nog geen eindoordeel vormen. Ik zou me namelijk kunnen voorstellen dat ze zich op basis van de kritiek die is losgebarsten achter de oren krabben en de regels versoepelen, alhoewel ik me wat dat betreft geen al te grote illusies maak.

Mijn moeder leerde me vroeger:
Doof de Geest niet uit en veracht de profetieën niet die hij u ingeeft. Onderzoek alles, behoud het goede
(bron: 1 Tessalonicenzen 5,19-21)
Wijze woorden! Ik ga dus eerst maar eens op onderzoek uit voordat ik een grote broek aantrek en van alles begin te roepen. Je moet tenslotte weten waarover je praat...

19 januari 2012

BYOD in het onderwijs: een toekomstperspectief

 Thijs neemt zijn iMe mee naar school
Op dossiers.kennisnet.nl is inmiddels het vijfde en laatste bericht verschenen in de serie Bring Your Own Device:

In dit bericht is het januari 2017 en wordt Thijs gevolgd die zijn nieuwe iMe bij zich heeft en lezen we wat hij er allemaal mee kan doen op school.
Toekomstmuziek of straks realiteit?

18 januari 2012

Anti-censuur op jouw site

Vandaag is Wikipedia op zwart in verband met SOPA. Hoewel wij hier in Nederland natuurlijk niet zoveel aan SOPA kunnen doen, kunnen we best solidair zijn. Tel daarbij op dat we onze eigen ACTA hebben, maar ook de recente uitspraak van de rechter tegen de Pirate Bay (en Xs4all en Ziggo), lijkt het me niet meer dan logisch om een beetje solidariteit te tonen.
In navolging van contentgirls.nl dus ook hier zwarte randen! Wil je ook meedoen, dan lees je hier hoe dat kan.

Kijk ook bij Bits of Freedom.


16 januari 2012

Seminar Innovatie door Inspiratie

 op 15 februari 2012, Meetingplaza, Maarssen
  • Leren via filmpjes en 3-dimensionale beelden
  • Eiwitten scannen met een smartphone
  • zien wat zich onder de grond bevindt aan aardlagen en hoe oud die lagen zijn
  • met behulp van een webcam als het ware door je eigen lichaam heen kijken om te zien welke organen zich daarin bevinden
  • op je stage gebruik maken van een iPad om je ervaringen daar te delen met je medestudenten en je begeleider
  • kijken naar een video over paleis Soestdijk waarbij je kunt inzoomen op alle details zonder scherpte te verliezen
Het zijn maar enkele voorbeelden van de projecten die het afgelopen jaar in het kader van de Innovatieregeling 2011 zijn uitgevoerd door onderwijsinstellingen in Nederland.

Op 15 februari a.s. organiseren Kennisnet en SURFnet het seminar ‘Innovatie door Inspiratie 2011’, waar de resultaten van deze projecten, op het gebied van augmented reality, nieuwe videotoepassingen, leren op afstand/online samenwerken of 4K-video, gepresenteerd zullen worden aan het onderwijsveld door de projectleiders. De dag staat in het teken van uitwisseling en inspiratie: hoe kan het onderwijsveld gebruik maken van de projecten die door deze voorhoedespelers op het gebied van ict en onderwijs zijn uitgevoerd?

Het seminar Innovatie door Inspiratie vindt plaats in Meetingplaza in Maarssen. Een routebeschrijving is te vinden op http://bit.ly/meetingplazamaarssen. Het seminar is – na aanmelding en zolang er plaatsen beschikbaar zijn - gratis toegankelijk voor iedereen die in het onderwijsveld werkzaam is. De hashtag die gebruikt zal worden op Twitter is #snkninspiratie. (Het mag duidelijk zijn dat ik die niet bedacht heb!)

De Nederlandse wikiversiteit

Iedereen kent natuurlijk Wikipedia en de meesten van mijn lezers zullen (hoop ik) gebruikmaken van Wikiwijs. Sommigen weten misschien ook van het bestaan van Wikikids (ook ondersteund door Kennisnet), maar heb je al eens gehoord van de Nederlandse Wikiversiteit? Een wikiversiteit is vergelijken met een echte universiteit of school waar 'leren' centraal staat (aldus de hoofdpagina).

Waarom een wikiversiteit?
Een wikiversiteit is een laagdrempelige manier om online informatie uit te wisselen over een onderwerp. Daarnaast is het ook gewoon leuk om informatie te delen met anderen.

Wat wil  wikiversiteit  bereiken?
In deze eerste fase (begin 2012) wil wikiversiteit vooral meer bekendheid geven aan de wikiversiteit. De organisatie wil mensen laten zien hoe eenvoudig het is om een userid aan te maken en te participeren in een leerproject. Om meer bekendheid te krijgen is er sinds eind 2011 ook een Google plus pagina zodat je op de hoogte kunt blijven van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast zijn ze bezig met een ambassadeursprogramma.

Wat zijn leerprojecten?
Op de wikiversiteit wordt geleerd in leerprojecten. Onderaan deze pagina kun je een alfabetisch overzicht vinden van de leerprojecten die op dit moment gestart zijn. Staat het onderwerp waar jij veel vanaf weet of graag meer vanaf wil weten er nog niet bij? voeg 'm dan toe. In een leerproject kun je van alles met elkaar delen. Denk bijvoorbeeld aan presentaties, artikelen, filmpjes, boekbesprekingen, enz.

Tot zover de informatie die op de website te vinden is. De Nederlandse wikiversiteit moet duidelijk nog van de grond komen en daarvoor worden mensen gezocht die actief willen bijdragen én ambassadeurs die het idee willen promoten.
Op zich een mooi initiatief al kan ik niet beoordelen in hoeverre dit levenskansen heeft naast het bestaan van "ons" Wikiwijs. Toch wilde ik het graag onder de aandacht brengen!

14 januari 2012

Onderwijs in samenhang!

 Andre Gilara in het zonnetje met onderwijs in samenhang!
Andre Gilara van de Anninkschool uit Hengelo wint de eerste prijs met zijn mediawijsheidtip: een Yurls-pagina, gevuld met handige mediawijsheidlinks en tips. De Yurls-pagina: Mediawijsheid bevat een schat aan informatie over veilig internetten, sociale media, wachtwoorden, leerlijnen, enzovoort.
Met deze tip wint hij voor zijn klas een schoolreisje naar Beeld en Geluid.

(bron: leerkracht.kennisnet.nl)

Als ik zoiets lees ga ik meestal even googlen op de naam en zo kom ik erachter dat Andre nog veel meer mooie dingen maakt!

Andre is zo'n leerkracht die je in het kader van "Lente in het onderwijs" graag even in het zonnetje wilt zetten.
Naast de Yurls Mediawijsheid heeft hij ook de Yurls Taal in het montessori-onderwijs gemaakt. Verder een mooie website voor gebruik met een digibord onderwijs in samenhang, waar hij ook iets over zichzelf vertelt:
"Mijn naam is Andre Gilara. Ik ben inmiddels 20 jaar werkzaam in het onderwijs als leerkracht en ICT-coördinator. Naast het werken met kinderen in mijn eigen groep vind ik het ontwikkelen van materialen bijzonder interessant en uitdagend. Met name op het gebied van ICT.
Aangezien het montessori-onderwijs op onze school volop in ontwikkeling is, is het noodzakelijk om materiaal aan te passen. De computer als hulpmiddel is hier uitermate geschikt voor.
De startpagina's zijn zo ontwikkeld dat ik snel kan inspelen op de vragen (of belangstelling) van kinderen. Er is altijd wel een raakvlak met dieren, planten, geschiedenis, kunst, begrijpend lezen enz. En dit maakt voor mij het onderwijs zo boeiend."
Maar via zijn Twitter account @andregilara kom ik op nog een ander project van Andre:
Kosmisch concreet
En daar kom je nog veel meer te weten over Andre, onder andere dat hij full-time leerkracht is in de bovenbouw.

Daar waar je andere docenten op Twitter vooral hoort klagen dat ze nergens tijd voor hebben speelt Andre het dus klaar om naast z'n werk allerlei sites in te richten én te onderhouden! Nu maar hopen dat de kinderen in zijn groep daar niet te zeer onder lijden, maar ik heb de indruk dat ze er juist heel blij mee mogen zijn, met zo'n meester!

Amerikaans iTunes Appstore account

 zonder creditcard
Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik aan een Amerikaans iTunes Appstore account kom. Da's dus heel simpel: gewoon door er zelf een aan te maken!

Wil je een Amerikaans account met tegoed aanmaken zodat je ook apps kunt kopen, volg dan de instructie die hier staat. Je zult een iTunes gift-card moeten kopen met je creditcard of een Paypal account.

Er zijn echter ook heel veel gratis apps natuurlijk en daarvoor heb je dus geen creditcard nodig. Hier staat hoe je een iTunes Appstore account kunt aanmaken zonder creditcard. De truc is nu dat je kiest voor de Amerikaanse Appstore. Je moet dan echter wel een bestaand Amerikaans adres invoeren, maar die kun je vinden via de yellow- of white pages of desnoods via Google Maps. Je kunt zo'n nieuw account aanmaken via je desktop, maar ook via een iPad of iPhone.

Wat niet iedereen weet is dat je op de iPad of iPhone heel makkelijk kunt wisselen tussen meerdere accounts. Het isdus niet zo dat je op je device maar met één account zou kunnen werken! Alleen als je kiest voor: alles updaten zul je af en toe van account en wachtwoord moeten wisselen.

Heb je zo'n tweede account, dan kan je dus bijvoorbeeld de app CloudOn installeren, waar ik gisteren en vandaag over twitterde...

13 januari 2012

Verdiep!

Geen mooie verhalen, maar gewoon aan het werk!
Dat is het motto van de Verdiep! sessies. Bij deze workshops is dus echt werk aan de winkel. Ontdek nieuwe mogelijkheden van ICT en vertaal ze naar je eigen werk. ICT maakt zoveel mogelijk, als je de tijd neemt om je daarin te verdiepen!

Verdiep! sessies
saMBO-ICT, Kennisnet en het Consortium voor Innovatie (mijn werkgevers dus) organiseren in 2012 een aantal sessies waarin MBO-docenten, ict-coördinatoren en onderwijs-adviseurs de mogelijkheid krijgen zich te verdiepen in nieuwe technologie.


Tijdens de sessies ga ik samen met de deelnemers iedere keer een ander thema aanpakken. Thema's zijn bijvoorbeeld "flipping the classroom" of werken met voting systemen. Mogelijke onderwerpen zijn hier te vinden. Ik ga echter ook graag in op wensen van een groep docenten of instellingen. In de agenda staat het voorlopige programma voor dit jaar. De eerste sessie vindt plaats op 9 maart bij Kennisnet en gaat over: werken met screencasts. Aanmelden kan hier.

Deze sessies worden mogelijk gemaakt door samenwerking van saMBO-ICT, Kennisnet en het Consortium voor Innovatie. De sessies worden afwisselend gehouden op De Verdieping bij Kennisnet in Zoetermeer en in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch dat op 27 januari aanstaande geopend wordt. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, wel geldt dat ik verwacht dat inschrijven ook betekent dat je komt!

09 januari 2012

Heel veel sneeuw!

 Op de Tateyama Kurobe Alpine Route! 
In het RTL weerbericht van vanavond liet Helga van Leur een foto zien die op 6 januari genomen "zou zijn" bij St. Anton am Arlberg.

Afgelopen zaterdag kreeg ik de foto ook al via Twitter toegestuurd, maar het zag er zo on-Oostenrijks uit dat ik nieuwsgierig werd naar de echte locatie.
Binnen één minuut had ik die gevonden!

Gewoon "heel veel sneeuw" ingetoetst bij Google afbeeldingen en de foto kwam op nummer 1 naar voren, met verwijzing naar deze pagina van Sneeuwreporter.nl.

Zo moeilijk is het dus niet om wat bronnen onderzoek te doen redactie van RTL4!

Maar spectaculair is het natuurlijk wel!

07 januari 2012

Hoe hoog woon jij?

Met die hoge waterstanden van de afgelopen tijd zullen meer mensen zich afvragen op welke hoogte ze nu eigenlijk wonen.
Je kunt daarvoor terecht bij het Actueel Hoogtebestand Nederland.

Het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) is een bestand met voor heel Nederland gedetailleerde en precieze hoogtegegevens. Een digitale hoogtekaart, als het ware. Voor heel Nederland is van elke vierkante meter bekend wat de hoogte is.

Op deze website kun je de hoogtekaart verkennen met de viewer, de hoogte voor een bepaalde postcode opvragen en voorbeelden van het AHN bekijken.

Dit is natuurlijk ook een prachtige website om in de klas te gebruiken!
Gelukkig hou ik de voeten voorlopig droog want ik woon op +25,1 meter. Hoe hoog woon jij?
Wil je de hoogtekaart zien die met de viewer gemaakt is van mijn woonomgeving, klik dan op:

Dé Scholenlijst mailinglist bestaat 10 jaar!

Binnenkort is het al tien jaar geleden dat Dé Scholenlijst Mailinglist in zijn huidige vorm bij Yahoo van start ging. De geschiedenis van de mailinglist voert zelfs nog verder terug, maar dat zullen weinig mensen zich nog herinneren. In die tien jaar is er ontzettend veel gebruik gemaakt van de mailinglist en hij is nog steeds volop in gebruik! Reden genoeg dus voor een feestje!

Scholenlijst viert feest op De Verdieping!
Op woensdagmiddag 8 februari is iedereen die betrokken is bij Dé Scholenlijst Mailinglist van harte welkom op De Verdieping bij Kennisnet in Zoetermeer. Als moderator van de lijst zal ik jullie welkom heten en kort terugblikken op de afgelopen periode. Daarna geef ik graag het woord aan Frans Schouwenburg, sectormanager PO en VO bij Kennisnet voor een boeiende keynote. Olaf de Groot zal de aanwezigen een rondleiding geven over De Verdieping en een demonstratie geven van de daar aanwezige ICT middelen. Tenslotte blikken we met elkaar vooruit en is er nog een verrassing!

Update:
De reacties waren zeer positief, maar helaas waren er te weinig aanmeldingen voor deze bijeenkomst om deze te kunnen laten doorgaan. Ik dacht dat de woensdagmiddag wel een goede dag was voor zoiets, maar het blijkt dat veel mensen dan toch gewoon druk zijn met hun werk. Gelukkig kunnen we elkaar virtueel prima vinden via de lijst en ik hoop dan ook dat we dat volop blijven doen!


06 januari 2012

contact klas met zieke leerling

Op dé Scholenlijst mailinglist werd gisteren een vraag gesteld die heel veel antwoorden verdient!
Daarom met akkoord van de vraagsteller hier herhaald:

Beste meedenkers,
We hebben een leerling op school die al diverse chemo's achter de rug heeft. Het is belangrijk dat hij contact blijft houden met zijn klas en natuurlijk vice versa. Omdat zijn ziekte nog wel een hele tijd zal duren willen we graag de contactmogelijkheden vergroten. Zelf denk ik aan:
  1. Iedere dag contact opnemen met de klas of leerling via een skype verbinding
  2. Lln bij toerbeurt laten emailen, zodat er iedere dag berichtjes voor hem zijn via een groepsemailadres
  3. Starten van een twitteraccount, waarbij in een gesloten vorm contact wordt onderhouden.
  4. Leerling bepaalde lessen laten volgen via webcam ( iemand ervaring hiermee, wat voor camera, welke voorzieningen verder nodig ...., hoe zit het met geluid
  5. Lln ligt op bed, dan gebruik maken van een tablet/ipad, draadloze voorziening regelen in thuissituatie, zijn er simpele voorzieningen te regelen met een mobiel draadloos accespoint op school( noodgebouw wat nog twee jaar staat)
  6. chatten
  7. samenwerken aan een opdracht googledocs
  8. ......
Wie heeft ervaringen en ictdeetjes op onderwijskundig gebied en wie heeft ervaringen met de technische voorzieningen?

Reacties kunnen geplaatst worden bij het bericht zelf of natuurlijk hieronder.

05 januari 2012

Google Transalte

 Google Translate nu ook voor de iPad!
Deze titel zal niet veel gevonden worden via zoekmachines, maar ik vind het té mooi om niet te gebruiken!

Google Translate is beschikbaar in de Appstore en nu ook geoptimaliseerd voor de iPad, maar ze hebben een en ander niet helemaal goed vertaald blijkbaar:
Het staat er namelijk als Google Transalte:-)

Voor de rest kan ik het alleen maar aanbevelen om eens lekker mee te stoeien, zeker als je taalvakken geeft. Zo leuk om te testen wat er allemaal fout gaat bij vertalingen en waarom...
Screendump

Nieuwe online gameopleiding gestart

Gameskool, nieuwe online gameopleiding is gestart
 Gameskool start op 1 februari
(persbericht)
Gameskool is een nieuwe gamedesign opleiding gericht op mensen die gamedesign willen leren. Dit kunnen jonge gamedesigners zijn die zich willen voorbereiden op een van de bestaande reguliere gamedesign opleidingen op MBO, HBO of universitair niveau of juist een autodidactisch traject willen volgen en hier een start willen maken. Of voor studenten die naast hun eigen studie meer willen weten over het opkomende vak gamedesign. Maar de opleiding is niet per se op jongeren of studenten gericht, ook anderen die willen leren hoe je games bouwt, kunnen bij gameskool terecht.

Waarom zou je (niets) veranderen?

Het jaar is nog geen week oud, maar ik ben de afgelopen dagen al in verschillende, soms zeer heftige, discussies beland over de zin en onzin van innovatie in de klas. Met name docenten die het zat zijn "overal" te lezen wat voor waardevolle bijdrage ICT kan leveren aan het leren beginnen zich te roeren. De tegenaanval richt zich dan gelijk ook maar op alles wat niet zelf voor de klas staat. Als je zelf geen lees geeft mag je er kennelijk ook geen mening over hebben.

03 januari 2012

If this then that

Het is een dienst die al ruim een jaar bestaat, maar pas afgelopen week ontdekte ik het bestaan ervan. Ik heb het over ifttt.com en dat staat dus voor: if this then that
Ik kan het allemaal gaan uitleggen, maar dat is eigenlijk al prima gebeurd bij Dutchcowboys in het bericht:
Online diensten slim aan elkaar knopen met If This Then That

Het komt erop neer dat je automatisch allerlei akties tussen verschillende sites kunt laten uitvoeren door het slim aan elkaar koppelen van een aantal triggers.
Zo heb ik een taak ingesteld waardoor alle foto's die ik naar Twitter stuur ook automatisch geplaatst worden op mijn Flickr account. Als ik een tweet favoriet maak komt deze ook in een Evernote blok te staan. Berichten die ik op m'n weblog zet gaan ook naar een Posterous account. Zo heb ik altijd en automatisch een backup. Iedere keer dat ik een filmpje upload naar Youtube verschijnt ook deze in dat Posterous account. Als ik getagd wordt in een foto op Facebook zal deze foto naar mijn Dropbox account gestuurd worden...

En zo kun je doorgaan met het bedenken van slimme koppelingen! Als je echt creatief bent kun je zelf nieuwe recepten bedenken, maar het makkelijkste is het om bestaande aan te passen aan jouw wensen. Ga er eens mee spelen en je zult verbaasd staan over de mogelijkheden! Wel moet je een blindelings vertrouwen hebben in de diensten die je allemaal aan elkaar koppelt want je geeft dus toestemming aan al die diensten om informatie uit te wisselen...

Weet wat er gezegd wordt op Twitter

Wil je weten wat er over een bepaald onderwerp gezegd wordt op twitter dan kun je dat op een heel makkelijke manier monitoren via twilert.com.

Het werkt heel simpel. Je logt in via je Google- of Twitter account, definieert een zoekterm, bepaalt wanneer je de resultaten wilt ontvangen en je bent klaar! Je hoeft dus niet een apart account op de dienst te nemen. Via geavanceerde instellingen kun je de zoekopties eventueel verder aanpassen. Ook het e-mail adres waar de resultaten naartoe gestuurd moeten worden is te veranderen. Zo zou je dus ook tweets kunnen verzamelen door ze via e-mail naar een weblog te sturen. Per keer worden maximaal honderd resultaten verstuurd. Houdt daar met het bepalen van de frequentie dus rekening mee!

Twilert is hiermee een mooie dienst voor bijvoorbeeld scholen die serieus werk maken van webcare door actief te volgen wat er over hen gezegd wordt en voor docenten die graag op de hoogte willen blijven van wat er speelt binnen hun vak- en/of interessegebied.