06 april 2018

Achter de geraniums

Onderstaand bericht schreef ik in de afgelopen week als column voor de nieuwsbrief van saMBO-ICT die gisteren uitkwam. Wel leuk om ook in mijn persoonlijke archief een plekje te geven!

Willem's column
Toeval bestaat niet: deze 65e nieuwsbrief komt precies uit op de dag dat ik 66 jaar word! Een mooiere afsluiting van een geweldige periode is haast niet denkbaar. Met een ijzeren ritme hebben we hier de afgelopen jaren iedere 6 weken met het hele team van saMBO-ICT aan gewerkt. Ik mocht de eindredactie doen, oftewel iedereen achter de broek en jurk aan zitten om alle berichten op tijd en foutloos de deur uit te krijgen. Een inspanning waar we met elkaar trots op mogen zijn!

Maar er stond meer op mijn lijstje: de website, de groepsomgeving, de huisstijl, accountbeheer, aanmeldingsformulieren, allemaal zaken die ik grotendeels vanuit huis kon doen. En dan de woensdag als houvast midden in de week die we zoveel mogelijk als team samen in Woerden benutten voor overleg en afstemming. En natuurlijk het land in, naar de instellingen, voor onze conferenties, kennisdelingsbijeenkomsten en netwerken die ik mede mocht onderhouden. Altijd zoveel mogelijk op de werkvloer om het contact daarmee vooral niet te verliezen. Kijkend naar dit palet van werkzaamheden vind ik het moeilijk te zeggen wat ik nu het fijnste vond. Zo breed en zo veelzijdig, nooit saai en met vaak onverwachte uitdagingen.

Dan ben je toch blij dat je niet op je 65ste hoeft te stoppen, maar nog een jaar door mag gaan? Ik ben dus met recht trots en dankbaar dat ik voor saMBO-ICT en daarmee voor het mbo heb mogen werken!

Zo kijk ik terug op prachtige jaren in een boeiende sector, met fijne collega’s en een baas die me de ruimte gaf om het op mijn manier te doen. Met vertrouwen geef ik nu de stokjes door aan hen die mijn werkzaamheden overnemen met daarbij als tip: Vraag je niet af hoe Willem het deed, maar doe het vooral op je eigen manier!

En ik? Maak je geen zorgen mensen, want ik heb veel moois in het vooruitzicht...
Willem Karssenberg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten