24 september 2016

Een RSS feed voor ieder label bij Blogger

Stel, je hebt al een goedlopend weblog bij Blogger en je wilt nu ook wel wat gaan podcasten, maar je hebt geen zin om daar een apart weblog voor op te zetten. Zou het dan niet mooi zijn als je gewoon een apart gedeelte van je bestaande weblog kunt inrichten voor je podcasts?
Wel, het goede nieuws is dat dat prima kan wanneer je de podcastberichten een apart label meegeeft, bijvoorbeeld: podcast.
Dankzij een slecht bekend en niet echt gedocumenteerd slimmigheidje kun je voor die tag een aparte RSS feed genereren.

Stel dat de RSS feed voor jouw weblog er zo uitziet:
http://jouwweblog.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
En stel dat je als label podcast gebruikt voor die berichten.
Dan zal de RSS feed voor jouw podcast er zo uitzien:
http://jouwweblog.blogspot.com/feeds/posts/default/-/podcast/?alt=rss

Zo kun je dus van ieder label een aparte RSS feed genereren! Makkelijk als je verschillende onderwerpen behandelt op je weblog of diverse doelgroepen wilt bereiken.
Als je deze feed nu mooi maakt via feedburner en dan aanbiedt bij iTunes heb je mooi een aparte podcastfeed vanuit je eigen weblog!

WordPress
Maak je gebruik van WordPress dan hoeft dit allemaal niet, want WordPress genereert standaard en automatisch RSS feeds voor tags en categorieën. Blogger kent alleen maar labels en biedt deze functionaliteit helaas niet standaard, maar met bovengenoemde werkwijze lukt het toch!

Beluister dit bericht online:

De Podklas
Dit bericht is eerder geplaatst op podklas.nl, een nieuw initiatief van me en speciaal bedoeld voor iedereen die wil gaan podcasten via Blogger

Abonneer je op de Podklas afleveringen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten