20 januari 2008

Mens en computer

Dit weekend word ik weer eens duidelijk gewezen op de verschillen tussen mens en computer.
Als je systeem een virus oploopt kun je die er in de meeste gevallen makkelijk afhalen met behulp van het een of andere programma. Ik ben bang dat wat ik sinds gisteren onder de leden heb toch gewoon zal moeten uitzieken. Aspirine en beerenburg werkt toch minder dan bijvoorbeeld Spybot search & destroy!
Omdat ik toch ook niet stil kan liggen hier alsnog een screencast over het herkenbaar maken van je usb stick met een favicon. Tipcam vanaf usb werkt zo makkelijk dat je wel screencasts kunt blijven maken! Dat zal Antoine met me eens zijn:-)



Het filmpje laat zien hoe je makkelijk een favicon.ico en een klein bestandje (autorun.inf) aan je usb stick kunt toevoegen, waardoor deze mooi getoond wordt in Verkenner. Wil je het helemaal mooi maken, voeg dan Portable Start Menu toe aan je usb stick. Antoine legt in deze screencast precies uit hoe dat moet. Het voordeel van dit programma is onder meer dat je met een klik op een icoontje in de statusbalk de usb stick veilig kunt verwijderen... een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten