13 november 2005

Podcasts: een prachtig praktijkvoorbeeld!

Mijn bijdrage van vorige week over podcasts heeft weer effect gesorteerd.
Ik kreeg een mailtje van Deborah waarin ze me meldde hoe ze een en ander verwerkt heeft op een site die zij onderhoudt over fretten:
www.frettenpret.nl
"Ik wilde je mijn activiteiten rondom Podcast niet onthouden! Je bracht me weer eens op praktische ideeen rondom het vullen van websites. Zo merk ik dat kinderen een website zoals bijvoorbeeld Frettenpret slecht lezen. Daarbij is het niveau zo veel mogelijk aangepast, maar uiteraard niet voor de slechtlezende kinderen of kinderen met dyslectie toegankelijk. Vandaar dat ik delen heb ingesproken! Het programma Audacity is geweldig! Ideaal want je begrijpt na eigen ervaring dat het foutloos inspreken van de teksten niet altijd even eenvoudig is."
Ik vind het een prachtig voorbeeld van wat er met geluid gedaan kan worden!

1 opmerking:

 1. Hallo Willem,
  Grappig om dit terug te lezen!
  Laatst viel het me op dat het aantal bezoekers van frettenpret gelijk is gebleven, maar het aantal vragen aanzienlijk is gedaald. Voorheen kreeg ik erg veel vragen waarvan het antwoord gewoon op de website te lezen is. Het valt mij al jaren op dat websites door veel kinderen slecht gelezen worden. Ze klikken maar raak, kijken veel naar plaatjes en foto's, maar lezen vaak slecht.
  Ik zie het ook aan mijn eigen kinderen als ze informatie voor een werkstuk zoeken. Ze kopieren tekst zonder het te lezen en printen het meteen uit!

  Het lijkt wel of op de deze wijze de informatie de (jonge) bezoeker beter bereikt nu de website is ingesproken....

  BeantwoordenVerwijderen