20 december 2005

Educatieve podcasts met Time2Learn


Wie waren de grootste Nederlandse helden en welke koning kreeg in de volksmond de bijnaam "Koning Gorilla"? Het zijn twee vragen die beantwoord worden in de spoedcursus Nederlandse geschiedenis in audiovorm, ontwikkeld door Time2Learn. In een hoog tempo worden alle hoogtepunten uit de vaderlandse geschiedenis doorgenomen. Dezelfde aanpak wordt toegepast in een spoedcursus religies. Wat zijn de overeenkomsten tussen de vijf grootste religies in de wereld, hoe is de Islam ontstaan, waar geloven Hindoes in en wie of wat is Boeddha? De weetjes passeren in sneltreinvaart de revue. Ook voor een cursus over het heelal en een cursus psychologie is veel informatie hapklaar in een MP3-bestand gestopt.
Lees vooral het hele verhaaal op: EMERCE
Ik heb contact opgenomen met Time2Learn en kreeg een enthousiaste Mathhé Smit aan de lijn die me graag te woord stond. Eén van de vragen die ik had is hoe zij omgaan met de rechten, bijv. als een school zo'n audio cursus zou verspreiden onder de leerlingen. (Voorlopig) geen probleem. Het enige wat ze eerst willen is dat mensen dit gaan gebruiken en daar enthousiast over raken. Ik heb een cursus gedownload en ik moet zeggen: het klinkt geweldig! Ik wens ze dan ook alle succes met dit concept en hoop zeker meer van ze te horen.
Ter illustratie hier de introductie op de cursus geschiedenis:

1 opmerking:

  1. Klinkt inderdaad interessant, maar ik had wat moeite met het vaststellen van het aanbod. Ik zie nu op de voorpagina dat een cursus van 4,90 blijkbaar 70 mintuen duurt. Is dat dan één MP3-bestand? Hoop ik eigenlijk niet, want dat maakt navigeren best complex.

    Nou ja, in ieder geval hebben ze wel een aardig forum gekozen...

    BeantwoordenVerwijderen