29 december 2005

Kinderen, juffen en meesters verzamelt u!

Kinderen, juffen en meesters verzamelt u!
Zo begint het weblog van de community 3+4 van Kennisnet.
"Deze weblog - een dagboek op internet voor wie er nog niet van heeft gehoord - is van en voor jullie! Iedereen die iets leuk of interessants te vertellen heeft, dat ontsproten is aan de dagelijkse werkelijkheid in de klas of de school, kan een log aanleveren. Stuur je tekst en de eventuele foto's naar de communitymanager. Een dag later kun je checken of jouw bijdrage is toegevoegd. Wil je zelf niet schrijven maar wel reageren op wat anderen hebben geschreven, stuur dan een bericht met behulp van de knop 'reageer' die onder elk log staat. We gaan ervan uit dat alle leden van onze community weten wat een beschaafde manier van reageren is. In de menutekst aan de rechterkant verzamelen we werk van kinderen. Gedichten, korte verhalen, foto's van werkjes, etc. Heeft jouw groep iets moois gemaakt, stuur het op!"

Daar waar ik in het MBO nog steeds het gevoel heb dat ik aan iedereen moet uitleggen wat weblogs zijn schieten ze binnen het basisonderwijs als paddestoelen uit de grond. Zo makkelijk is het dus!
In het weblog inderdaad een aantal actuele bijdragen en in de linkerkolom links naar nog veel meer weblogs van meesters en juffen:
meester marcel ¦ juf greet ¦ meester ate ¦ juf Lia ¦ juf margriet ¦ juf aukje ¦ juf marjolein ¦ juf lisanne ¦ weblog community 12 ¦ weblog community 56 ¦ obs de Heidehoek
Technorati Tags: ,

1 opmerking:

  1. En Willem ook dicht bij huis in Vledderveen: http://obsdeheidehoekbb.web-log.nl
    nog een beetje in de kinderschoenen maar het komt wel kinderen zijn enthousiast.

    BeantwoordenVerwijderen