05 december 2005

Tijd voor een nieuwe bril?


spectacles
Originally uploaded by webber
Heel flauw natuurlijk, maar vooral bedoeld om de mogelijkheden van dailymotion.com uit te testen. Snel een filmpje geschoten en naar de server gestuurd. Vanaf de site van dailymotion.com kan ik dat filmpje dan weer heel makkelijk plaatsen op m'n eigen weblog!
Online lesmateriaal verrijken met videofragmenten.
Het begint steeds normaler te worden dat in (online) lesmateriaal videofragmenten worden opgenomen. Hoger onderwijs kan daarbij al langere tijd gebruik maken van de videoportal van Surfnet. Kennisnet is nog steeds druk aan het testen met hun videoportal. (zie http://video.kennisnet.nl) Je kunt hier al wel terecht om filmpjes af te halen. Maak daarbij gebruik van de virtuele snijmachine en je kunt de HTML code zo in je pagina's plakken. Maar wat nu als je zelf video hebt die je beschikbaar wilt stellen? Sinds kort heeft ook Google de mogelijkheid om films te uploaden (zie: http://video.google.com). Die dienst is echter nog niet volmaakt. Je hebt een aparte uploadmodule nodig en het duurt soms lang voordat je filmpje beschikbaar komt omdat deze eerst bekeken en beoordeeld wordt?
En dan komt er een prachtige nieuwe mogelijkheid om de hoek kijken: www.dailymotion.com! Hier kun je (na gratis registratie) heel makkelijk filmpjes uploaden die vrijwel gelijk beschikbaar komen. Het mooiste is dat je deze filmpjes met één druk op de knop kunt integreren in je weblog, compleet met tags en commentaar, zoals dit voorbeeld laat zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten