17 december 2005

Verschil tussen Audioblogger en Odeo

Ondanks het feit dat audioblogger.com en odeo.com beide hetzelfde inbelnummer (in Amerika) gebruiken zijn er wel verschillen:
Met een account bij audioblogger kun je een ingesproken telefoonbericht direct in een door jou gekozen weblog (maar alleen bij blogger) plaatsen. Je gebruikt daarvoor dezelfde inloggegevens als die je gebruikt voor blogger.
Bij odeo krijg je gewoon de url naar het mp3 bestand en dat kan je dan zelf gebruiken waar je wil. Bij Odeo kun je als inloggegevens elk getal opgeven dat je wilt. Bij audioblog moet het een Amerikaaans telefoonnummer zijn, anders werkt het niet heb ik gemerkt. Beide diensten zijn gratis.Het gekke is dat ik het gevoel heb dat de kwaliteit bij audioblog beter is dan bij Odeo, maar dat kan verbeelding zijn. Bellen via een vaste verbinding geeft in ieder geval een veel betere kwaliteit dan via VOIPbuster. Met bel1601 bel ik voor 2 cent per minuut naar Amerika dus dat maakt me niet zoveel uit.
Bestanden geplaatst bij audioblogger komen ook gewoon van het domein www.audioblogger.com. De bestanden die je bij odeo neerzet hebben een url die begint met audblog.com.
Als je naar dat domein gaat kom je bij een betaalde dienst terecht en dan vraag ik me weer af waarom odeo wel gratis is?
Overigens ken ik maar heel weinig weblogs die van deze diensten gebruikmaken terwijl het mij zo'n logische toepassing lijkt. Ik heb trouwens ook nog geen podcast gehoord die echt met een Ipod gemaakt is. De meeste zijn prachtige producties, compleet met gemixte achtergrondmuziek, gemaakt in Audacity of nog professionelere programma's.
Het oorspronkelijke idee: iets opnemen met je MP3 speler en dat uitzenden kom ik niet tegen, maar nu kom ik ook niet overal...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten