23 januari 2006

Weblogs voor blinden

Het voordeel van ziek zijn is dat je aan dingen toekomt waar je jezelf anders geen tijd voor gunt.
Een paar dagen geleden kwam ik toevallig op www.feed2podcast.com
Een voor de hand liggend idee waar je alleen maar op hoeft te komen (maar is dat niet zo met alle ideeën?) en verder uitwerken.
Het zette me gelijk aan het denken, maar ik was op dat moment met 20 andere dingen bezig:
De belastingopgave van 2004 moet nog worden opgegeven, een deurkruk moet vervangen, de buitenkraan moet afgetapt, rekeningen van december moeten de deur uit, reisdeclaraties moeten worden ingevuld. de auto moet echt voor de APK, ik heb 3 nieuwe boeken gekocht, mijn vrouw wil wat leuks doen en nog 10 andere dingen.... en dan word je zo maar ziek! Geweldig!
Omringd door keukenrollen kun je eigenlijk maar één ding: met een notebook op bed liggen! Wel heel vervelend, want eigenlijk had ik vandaag een heel leuk feest in het vooruitzicht waar mijn vrouw nu alleen naartoe moest, maar toch, gewoon een paar uur achter elkaar iets uitproberen, wanneer lukt dat nog?
Zo ben ik dus bezig geweest met het idee om tekst om te zetten naar een MP3 bestand. Ik wist al een tijdje dat dat heel makkelijk kan met het programma wavepad, als je tenminste de text to speech engine van Microsoft geïnstalleerd hebt. Nu sta ik er op mijn werk om bekend dat ik alles geïnstalleerd heb op mijn systeem wat een mens mogelijkerwijs zou willen, dus die module werkte gelijk.
In wavepad kun je via de tools: text to speech tekst invoeren waarvan dan een geluidsbestand wordt gemaakt. Het programma ondersteunt allerlei extensies en kan zelfs een RSS genereren, maar ik vind een MP3 bestand voldoende.
Ergens anders had ik een tijdje geleden namelijk al gelezen hoe je via Blogger op een eenvoudige manier een podcast RSS feed kunt genereren. Dat is nu mijn doel, dus na wat niesbuien en 3X wegdommelen kom ik bij wat ik wil: tekst wordt omgezet in geluid! Het klinkt natuurlijk nergens naar, maar ik weet zeker dat wanneer ik het Harry laat horen (onze blinde receptionist) hij enthousiast zal zijn. Wij kunnen kiezen wat we mooi vinden, zij zien niks anders en moeten het doen met wat ze wordt aangeboden!
Kijk op: http://pod2feed.blogspot.com naar het concept en het kwartje valt (hoop ik). Het klinkt natuurlijk nergens naar, maar dat soort zaken wordt alleen maar beter heb ik ervaren sinds mijn ZX81.
Mijn experiment met feed2podcast staat op: http://podmyfeed.blogspot.com/ maar na mijn eerste bericht moest ik gelijk gaan betalen, dus daar ben ik toch maar even mee gestopt. Ik heb nog geen ontwikkelbudget voor dit soort zaken, dus als er een avonturier meeleest: "give me a chance!"
Je merkt het wel: de paracetamol raakt uitgewerkt, dus ik moet over naar de paracetawol. Morgen is alles beter....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten