27 juni 2006

Ambassadeurs gezocht!

"Kennisnet is op zoek naar enthousiaste mensen die zich binnen hun functie in de school willen verbreden. Ze bieden een interessant en gevarieerd traject waarin deelnemers zichzelf kunnen verbreden tot ict-didactisch aanspreekpunt binnen de school."
De speciaal hiervoor in het leven geroepen site is nog maar net "live" en toch hebben zich al 74 personen aangemeld!
Deze informatie kreeg ik uit een betrouwbare bron bij Kennisnet: "Het loopt storm met aanmeldingen. Bijzonder, als je bedenkt dat scholen hier echt iemand ruim de tijd voor moeten geven. Meestal wordt het gecombineerd met ict-coordinatorenschap."
Wat uit de informatie op de website niet direct duidelijk wordt is dat dit aanbod (voorlopig) alleen geldt voor het Voortgezet Onderwijs. Ik ben echter gelijk een lobby gestart om deze formule ook los te laten op de BVE sector.
Mensen die mij kennen weten dat ik soms een soort van "haat-liefde" verhouding heb met Kennisnet: Ze hebben zo'n potentieel (aan kennis, mensen en geld) en toch gaat het in mijn ogen allemaal soms zo langzaam, maar dit is nu zo'n initiatief dat ik alleen maar kan toejuichen!
Voor de accountmanagers van Kennisnet is het gewoon ondoenlijk om alle scholen in Nederland persoonlijk bij langs te gaan. Met de formule die ze nu willen gaan hanteren wordt hun bereik veel groter én maken ze gebruik van gemotiveerde leerkrachten uit het veld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten