04 juni 2006

De beste specs via een wiki

Wat doe je als je een nieuw computerlokaal mag inrichten en ook nog een aantal docentencomputers gaat aanschaffen? Goed nadenken wat je precies nodig hebt aan hardware en software. Maar waarom zou je dat in je eentje doen? Daarom heeft de Westwood Schools een speciale wiki ingericht waar iedereen tips en aanvullingen op kan plaatsen zodat je met elkaar de beste specificaties kunt formuleren. Computerbedrijven kunnen eventueel offertes plaatsen. In mijn ogen een geweldige manier om een wiki te gebruiken. Ook andere scholen kunnen met deze bundeling van informatie hun voordeel doen.
Ook worden de huidige problemen en belemmeringen genoemd zodat mensen daar ideeën over kunnen aandragen. Er blijken reacties uit de hele wereld te komen!
Update: Op de Cool Cat Teacher Blog lees je hoe de wiki gevuld wordt en hoe je daar zelf ook aan kunt bijdragen.
Naast de officiële website en nu deze wiki heeft de school ook nog een weblog voor de nieuwsvoorziening.
(Omdat de zomervakantie daar al is begonnen worden ouders erop gewezen een oogje in het zeil te houden als hun kinderen op myspace zitten.)

1 opmerking:

  1. Hoi Willem. Leuke link. Ik kan echter nergens zien welke reacties er nu "uit de wereld" komen. Moet je daarvoor ingelogd zijn bij hen (en dus een account aanmaken), of "KAN" er gereageerd worden, maar dat is er toevallig nog niet? Of kijk ik r over heen? Heb je een deeplink waar je kunt zien dat/welke reactie er is?

    BeantwoordenVerwijderen