06 juni 2006

Opsporing verzocht

Welke openbare instelling heeft er geen last van: graffiti op het gebouw.
Vandaag was het bij ons weer raak en op verzoek van de concierge heb ik er wat foto's van gemaakt. Nu weet ik dat veel graffiti artiesten een "handtekening" bij hun werk plaatsen. Zijn er al databanken waar die prentjes worden opgeslagen? Ik kan me een routine voorstellen die automatisch zoekt in de database om matches te vinden. Dat zou het opsporen van de daders een stuk eenvoudiger maken.
Nu heb ik voorgesteld om tijdelijk een webcam op de muur te richten zodat we de schilder op die manier kunnen traceren. Morgen ben ik op uitnodiging van Frans Peeters bij een bijeenkomst van de Stichting Zien en daar is ook een presentatie van byspy.nl. Zij hebben vast wel een mooie oplossing voor ons!

1 opmerking:

  1. en jij denkt op deze manier een graffiti spuiter te kunnen traceren? Wat denk je dat je ziet? Een man of vrouw die zijn of haar naam op de rug draagt? Doe toch normaal, in de nacht zie je niets. En daarnaast zijn er voldoende materialen te gebruiken om jezelf onherkenbaar te maken.

    BeantwoordenVerwijderen