26 juni 2006

Slim, sterk en sociaal

Sinds donderdag lag het krantenartikel op m'n bureau. Om over te bloggen als ik geen ander onderwerp zou hebben. Maar als je dan een paar dagen wacht zijn er natuurlijk anderen die het wel doen, dus hoeft het niet meer...
Ik kan volstaan met een aantal links naar andere plekken:

 • Op inter-net-viewer.nl een bijdrage van Sybilla
 • De prachtige parodie van Wim de Bie op bieslog
 • Het betreffende artikel uit de Volkskrant
 • Een ander artikel bij Emerce
 • En er is nu zelfs een speciale url: www.generatieeinstein.nl
  die verwijst naar de site van Keesie. Daar kun je ook je reacties op de artikelen, en straks op het boek kwijt (want dat moet nog uitkomen).
Grappig vind ik wel dat ik thuis kan toetsen wat er gesteld wordt door de schrijvers.
Ze hebben het over:
 • de babyboomers, geboren tussen '45-'55
 • de generatie X, geboren tussen '60 -'85
 • de generatie Einstein, geboren vanaf 1988
 • (en Wim de Bie voegt de generatie Ghandi toe: Vreedzaam, vrolijk en vrifool)
Zelf ben ik een babyboomer, m'n oudste dochter zit in generatie X en m'n zoon is dus zo'n Einsteiner. Het lastige is nu dat mijn vrouw kennelijk nergens bijhoort...

5 opmerkingen:

 1. Binnen de generatie x vind ik de groep gamers (geboren na 1970 en opgegroeid met games) toch ook wel relevant, al was het maar omdat ik er zelf ook toe behoor. Steve Johnson gebruikt het onder meer in Everything bad is good for you en zie ook http://www.oclc.org/news/publications/newsletters/oclc/2005/267/stayinthegame.htm

  Edwin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps, ik hoor ook nergens bij... Enne: als je tussen 85 en 88 geboren bent (zoals mijn jongste), dan val je dus ook tussen de wal en het schip. Of was dat juist de overlap met de MSN-generatie? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Generatie x dus! Fijn dat ik het weet maar werd dat niet ooit ook de patatgeneratie genoemd (zoals ik ook al meldde op Sybilla) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De patatgeneratie komt van Leo Beenhakker en ging over voetballers. Maar ik ken genoeg mensen uit eind jaren '80 die zich prima voelde als zij patatgeneratie werden genoemd. Overigens dacht ik dat ik behoorde tot de nix-generatie, maar lees nu dat dat een groep schrijvers is.... vermoeiend als je nergens bij hoort :)

  Moqub

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Moqub: Dat was het inderdaad, het ging over voetballers (dat had ik eigenlijk moeten weten haha). Volgens mij was Richard Witsche het schoolvoorbeeld. Daar wil ik idd liever niet mee vergeleken worden, dan toch maar x of nix ;-)

  BeantwoordenVerwijderen