17 juni 2006

Van Writely naar Blogger

Dankzij een bezoeker op mijn weblog heb ik een account gekregen bij Writely. Het was een kwestie van eerlijk ruilen van uitnodigingen. Ik had Google spreadsheets en hij had Writely. Nu kunnen we allebei met beide programma's verder!
Ik ben nu de mogelijkheden aan het verkennen en het eerste dat me opvalt is een "Blog" knop.
Het lijkt mogelijk te zijn om documenten die je aanmaakt in Writely direct op je weblog te plaatsen. Dat moet natuurlijk uitgeprobeerd worden!
Waar ik gisteren nog een foutmelding kreeg gaat het nu goed. Ik heb het uitgeprobeerd met een testweblog bij Blogger dat ik speciaal voor dit soort experimenten in de lucht houd, maar probeer het nu ook naar m'n Trendmatcher weblog door te zetten. Zelfs het plaatje wordt keurig (als link) meeverzonden. Het bestandje blijft op één plek bij Writely staan. Ik weet dus niet wat er gebeurt als ik het document bij Writely verwijder, maar dat gaan we nog wel uitproberen. Voor de rest ziet het er prima uit, zeker als je weet hoe veel (weinig dus) gebruik ik van Word maak. Als dit goed werkt is het voor mij zo ongeveer voldoende en hoef ik geen zware applicatie op m'n pc te starten. Meldde ik een tijdje terug dus nog dat vanuit Word 2007 het mogelijk wordt om iets naar je weblog te zetten kan ik nu melden dat het vanuit Writely al werkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten