08 juni 2006

Web2.0 Visio

Ik loop weer tegen een web office applicatie aan. Met Gliffy kun je flowcharts, (netwerk)diagrammen, plattegronden en andere tekeningen maken. Natuurlijk kun je ook hier anderen heel makkelijk toegang geven zodat ze mét jou aan een stroomschema kunnen werken! Het eerste wat opvalt aan Gliffy is het intuitieve gebruik. Wanneer je al eens gewerkt hebt met Visio, komt de bediening van Gliffy erg bekend en natuurlijk over. Gemaakte schema's zijn heel makkelijk in andere applicaties in te lezen en worden in verschillende formaten opgeslagen. Het werkt binnen Flash en is daardoor snel. Het aantal vormen dat wordt aangeboden is nog niet zo groot, maar je kunt ze wel heel mooi traploos schalen en inkleuren. Tekst kan natuurlijk ook. Er is versiebeheer, dus je kunt teruggrijpen op eerdere varianten van een gebouwd schema.
Dit kon ik nog wel eens vaker gaan gebruiken dan de spreadsheet van Google.

2 opmerkingen:

  1. @Willem,
    Inderdaad een leuke applicatie! Ik heb hem aan mijn favorietenlijstje toegevoegd. Ik vind het wel een nadeel dat het nog erg beperkt is, zeker als je gewend bent om Visio te gebruiken. Dat nadeel ervaar ik ook bij Google spreadsheet: dat is ook (veel) beperkter dan Excel. Maar om samen te werken is het natuurlijk wel erg handig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dit wel gaaf. Ik ben op zoek naar zoiets, maar dan met een hockeyveld. Dan kan ik mooi de tactiek bespreking doen met deze applicatie :-). Heeft iemand zoiets, of moet ik aan de knutsel om het zelf te fabrieken?

    BeantwoordenVerwijderen