03 juli 2006

M'n eerste live uitzending!

Vandaag heb ik (voor het ROC waar ik werk) de accountgegevens ontvangen voor een eigen vast videokanaal, dus vanavond gelijk met de webcam op m'n notebook gekeken hoe ver ik kon weglopen van mijn accesspoint voordat de verbinding wegviel.
Wat een vreemde sensatie dat je je eigen beelden "live" (met een vertraging van ongeveer 1 minuut) kunt bekijken via internet. En wat me zo verbaasde is dat de techniek eigenlijk niks voorstelt: Gewoon Windows Media Encoder donwloaden, een paar instellingen opgeven en draaien maar.
Eerlijk gezegd begrijp ik niet dat er (tot nu toe) nog maar zo weinig instellingen zijn die gebruikmaken van deze prachtige service van Surfnet.
Natuurlijk wordt het voor mij nu ook eerst bedenken voor welke doeleinden dit het best kan worden toegepast, maar al zou je hem als bewakingscamera voor de ingang hangen... het feit dat dit zo eenvoudig kan geeft me een soort van opwinding die ik een tijd lang niet gevoeld heb.
In ieder geval kan ik straks vanuit Amerika heel makkelijk het thuisfront de nodige beelden voorschotelen. Ik zie mogelijkheden voor de jaarlijkse studiedag (zieke collega's?) en spectaculaire buitenactiviteiten die onze deelnemers steeds vaker organiseren, ofwel authentiek danwel betekenisvol...
Daag me uit en draag een leuke toepassing aan, en ik zorg dat er een camera bij komt!

1 opmerking:

  1. Ik weet dat ze hier op mijn oude opleiding mee hebben eëxperimenteerd. Ze hebben toen tijdens een symposium een live webcast gemaakt (studenten die met een laptop in de tas en camera in de hand rond liepen om een impressie van het symposium te maken).

    Misschien dat je de volgende bijeenkomst van de Scholenlijst kunt streamen.

    Of opzetten voor zieke studenten die niet naar school kunnen komen. Dan hebben ze meteen geen excusse meer om een college te missen (tenwij ze echt heel erg ziek zijn natuurlijk).

    BeantwoordenVerwijderen