29 oktober 2006

M'n eerste appel

M'n eerste appelNog geen jaar geleden meldde ik vol trots de aanschaf van een "poor man's iPod". Eergisteren*) heb ik een echte opgehaald.
Het eerste wat opvalt is de doos. Alleen al over de verpakking is nagedacht en hebben ontwerpers invloed gehad. Een doos die niets groter is dan noodzakelijk en zelfs het plastic zakje waar de usb kabel en oortelefoontjes inzitten is mooi van vorm en kleur! Gauw het cd'tje eruit halen en installeren denk ik, maar dan komt de eerste verrassing. Daar waar bij de goedkoopste usb stick een cd wordt meegeleverd met drivers (die je meestal niet nodig hebt) word je hier gewoon geacht Koppel niet losom iTunes zelf te downloaden. Een dikke handleiding zul je ook niet aantreffen, maar ook niet nodig hebben hoop ik? Toch heb ik na een dag al problemen. Het apparaat knippert al een paar uur met de melding dat ik hem niet mag loskoppelen. Een simpele resetknop zit er niet op. Ik heb niet kunnen ontdekken hoe ik op de iPod zelf bestanden kan verwijderen en zo loop ik tegen meer dingen aan. De video's van Robert Scoble converteren duurt inderdaad uren.
Maar mooi is ie wel!
*) Oorspronkelijk stond hier: gisteren, maar zondag lag de hele dag Blogger eruit en kon ik dus niks doen! Heb nog trillende ledematen van het afkicken....

4 opmerkingen:

 1. Je moet er ook de juiste computer bij kopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Resetten kan door de Hold knop aan en uit te schakelen, en dan de Menu en de Enter knop zo'n 6 seconden in te drukken. Ik heb er de PDF voor moeten raadplegen die op de CD-rom stond, want de mijnde had dat verschijnsel ook een keer, maar dat lag aan mezelf omdat ik hem had losgekoppeld zonder het in Windows aan te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom in de wereld van de esthetische logica.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Willem,

  Ik heb een iPod mini (sinds januari 2005) die me nog steeds goed bevalt (podcasts luisteren) en vrijwel dagelijks zijn uurtjes draait..
  Bij tijd en wijlen overweeg ik om ook een video iPod te kopen, want de video-ontwikkelingen op het web boeien me behoorlijk.

  Je hebt de video iPod nu bijna twee maanden. Daarom dacht ik: Ik ga Willem eens vragen hoe de iPod 'm bevalt.

  Wat vind je er van?

  BeantwoordenVerwijderen