01 november 2006

Chatten met Meebo

Met Meebo heb je de mogelijkheid om via 1 scherm te chatten met al je online vrienden op MSN, ICQ, Yahoo! Messenger en Jabber/Gtalk.
Surf gewoon naar www.meebo.com, maak een account aan, vul je username en paswoord in en voor je het weet heb je een lijst met iedereen die online is, ongeacht op welk IM (Instant Messaging) systeem.
Daarnaast kun je een "Meebo Me" venster opnemen op je website/weblog zodat bezoekers via je site met jou kunnen chatten, uiteraard alleen als je online bent.
In Amerika zag ik dat een docent dit op zijn weblog geintegreerd had zodat leerlingen zagen wanneer hij online was en hem direct vragen konden stellen. 3 uur 's nachts was een normale tijd om even over het huiswerk te praten!

Grappig dat ik via Meebo ook weer een berichtje naar Twitter kan sturen dat dan gelijk bij mijn dienstmededelingen terechtkomt.

3 opmerkingen:

 1. Hallo Willem,

  hetzelfde kan je bereiken met een jabber account. De meeste
  jabber servers hebben een gateway naar de 'andere' IM diensten.
  Zie: http://www.jabber.org/user/publicservers.shtml
  (nou ja google talk is missing, maar goed dat is volgens mij sowieso
  op jabber gebaseerd).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.ebuddy.com/ lijkt iets soortgelijks als meeboo. Zelf ben ik er nog niet uit of zo'n webbased im-omgeving prettiger is dan een client (ik gebruik gaim).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zijn heel wat van dit soort toepassingen waarmee chatten met al uw vrienden ongeacht het protocol mogelijk is. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet:
  - meebo
  - mabber
  - kool im
  - plugoo
  - ebuddy
  Lees meer hierover op http://danga.blogsome

  BeantwoordenVerwijderen