05 november 2006

Digital Rights Management

Ik geef het eerlijk toe: ik ben een beginnend iPod gebruiker (mAar wEet iNmiddels hoe ik het schrijven moet). In het vliegtuig naar Amerika hoorde ik een prachtige cd van Emmilou Harris en Mark Knopfler, dus heb ik in iTunes een account aangemaakt om deze cd te kunnen downloaden. Dat is inderdaad een fluitje van een cent. Voor $ 6,99 had ik in no time de nummers binnen. Hoe ik vervolgens de bijbehorende teksten kan krijgen is me nog niet duidelijk, maar ik kon er wel met iTunes een audio cd van branden. Die cd heb ik daarna geopend met Windows media player en die ripte er weer WMA bestanden van. Via WMP kon ik ook de albumgegevens en titels erbij zoeken. Nu heb ik dus keurige WMA bestanden (voor m'n oude MP3 Player). Gaat nu na een aantal keren afspelen de boel ontploffen? Zie ik wat over het hoofd? Heb ik iets verkeerds gedaan, of valt het wel wat mee met die beveiliging van iTunes?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten