22 november 2006

Nieuwe Flickr features

Flickr zelf noemt het de Triple Treat.
Ze hebben drie nieuwe functies toegevoegd:

 1. Guest Pass
  Je kunt nu mensen een gastaccount geven waarmee ze je niet publieke foto's kunnen bekijken. Daarvoor hoeven ze nu niet meer eerst zelf een Yahoo login account te nemen. Ga daarvoor naar een set die je hebt aangemaakt en klik op: share this set.
 2. m.flickr.com
  Deze vind ik zelf heel mooi. Je kunt nu ook direct vanaf je PDA naar Flickr en zelfs direct foto's uploaden. Jammer is dat je ze niet direct door kan zetten naar je weblog, maar dat komt vast nog wel.
 3. Camera Finder
  Hiermee brengt Flickr heel mooi in kaart met welke camera's het meest gewerkt wordt. Die informatie halen ze natuurlijk gewoon uit de exif data. Heel voor de hand liggend dus, maar ook heel grappig. Mijn Nikon D50 scoort behoorlijk goed.

2 opmerkingen:

 1. Die Guest Pass feature is inderdaad mooi. Want ik ken mensen die daarom geen toegang hebben tot een aantal sets.
  Heel mooi is ook dat het een URL is die je zelf aan mensen kunt mailen, maar die je ook weer kunt laten verlopen. Je kunt ook meerdere URLs genereren voor een set.
  Als je dus iemand *tijdelijk* toegang wilt geven, dan genereer je een nieuwe URL, geeft hem die en als die periode afgelopen is, laat je hem expiren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, en voor dat uploaden en direct doorplaatsen naar mijn blog vanuit mijn pocket PC gebruik ik de mailfunctie van Flickr. Werkt ook prima.

  BeantwoordenVerwijderen