30 november 2006

ROCtv voor het MBO

De NCRV start vanaf 1 september 2007 met het tv-kanaal ROCtv. Het wordt een interactieve tv-zender voor het middelbaar beroepsonderwijs. Op de zender zijn zowel algemene programma’s over onderwijs en werk te zien, als speciaal voor èn door de school gemaakt materiaal. Docenten, schoolleiding en studenten kunnen via een website informatie en filmpjes aanbieden voor het kanaal. Dit materiaal wordt deels voorbereid in de lessen video en communicatie. Komend voorjaar worden op ROC-opleidingen in Hilversum, Dordrecht en Rotterdam pilots van ROCtv gemaakt. De eerste proefuitzendingen zijn tevens te zien op www.ROCtv.eu.

De NCRV organiseert diverse projecten op het gebied van onderwijs, zoals De verkiezing van docent, gekozen door leerlingen, Eindexamenjournaals en de kerstmusical Mandela, gevangen in een game. Tevens organiseert de NCRV speciaal voor het onderwijs workshops montage, regie en cameravoering.

1 opmerking:

  1. Handig tooltje! Bedankt voor de tip. Alleen opent er een nieuw venster. Ik vind het zelf mooier als de video in de posting draait. Net zoals youtube video's doen.

    BeantwoordenVerwijderen