16 november 2006

Roept u maar!

De laatste workshop van de dinsdagmiddag was: "Roept u maar", gegeven door Tomas Oudejans van de juridische faculteit van de UvT. Via juricam.nl kunnen docenten een verzoek indienen voor het opnemen van een filmpje. Dit wordt dan met docenten en studenten in scene gezet en opgenomen, low budget en met minimale middelen. Nadat hij wat voorbeelden had laten zien stelde hij de zaal voor het concept ter plekke te demonstreren en vroeg 3 vrijwilligers. Zonder draaiboek en zonder duidelijke afspraken vooraf werd in één take een opname gemaakt en vervolgens in Windows Moviemaker ingelezen. Titel ervoor en klaar!!!
Geweldig om te zien hoe in een tijdsbestek van 3 kwartier hij zijn verhaal kon vertellen én laten zien. Natuurlijk was er weer iemand in de zaal die de onvermijdelijke (en o zo flauwe) vraag stelde: "en wat is nu de didactische meerwaarde?" Voordat Tomas kon reageren nam Sonia Boukhanissa, de studente die hij had meegenomen voor de opname, het woord en zei: "nou mevrouw, als wij zo'n filmpje zien onthouden wij de case veel beter dan wanneer we het saai uit een boekje moeten lezen". Beter kon ze de vraag niet pareren!
Ik vond het in ieder geval een verademing om aan het eind van de dag zo'n heerlijk rechttoerechtaan praktisch voorbeeld te zien van hoe je video in het onderwijs kunt inzetten. Bekijk de voorbeelden op www.juricam.nl en je weet waar ik het over heb.

1 opmerking:

  1. Ben je toch sneller dan dat ik ben met de video. Misschien toch maar eens overwegen om zelf een camera mee te gaan nemen...

    BeantwoordenVerwijderen