28 december 2006

Commotie over demotie

-"Wat vind jij van de motie papa?"
-Welke motie jongen, er is deze week toch geen tweede kamer?
-"DEMOTIE man, kijk je geen journaal?"
Allemensen, nog geen 55 jaar en dan moet ik alweer gelijk m'n mening klaar hebben over demotie. Nooit over nagedacht en eerlijk gezegd tot vanavond nooit van gehoord. Maar dankzij internet ben ik in 10 minuten weer helemaal bij:
Er is een demotie.startpagina.nl. Het staat in de Nederlandse Wikipedia. Er is zelfs een apart domein voor. Onze taal heeft het gedefinieerd en zegt dat het woord voor het eerst in 1984 vermeld werd in de van Dale. Marc De Coster plaatste er een jaar geleden al een bericht over op zijn weblog, waarbij hij een citaat uit de Volkskrant van 1997 aanhaalt.
Eigenlijk weinig nieuws dus, maar ik weet nog niet wat ik ervan vind.
Later jongen, als ik wat ouder ben........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten