20 december 2006

Ik ben getagged!

Ook webloggers spelen tikkertje en ik (zag hem niet aankomen) ben getikt door Hans Mestrum.
Ik moet nu dus 5 dingen over mezelf vertellen die jullie nog niet weten en mag daarna iemand anders tikken.
Da's best lastig want sinds ik blog vertel ik zo ongeveer alles, dus is het logisch dat ik ver terug ga in de tijd.
 1. In 1973 zat ik op de Sociale Academie in Baarn. Sociaal bewogen als ik was werkte ik als vrijwilliger bij een bijzonder milieuproject: glas inzamelen...
  Je ziet me in het filmpje bij een door onszelf ontwikkelde machine die flessen kapot sloeg met een soort hamermechanisme, waardoor de scherven een kleiner volume zouden innemen bij vervoer naar de glasfabriek. Ik herinner me nog dat het glas zich in allerlei dozen en bakken opstapelde, omdat er geen fabriek was die het glas wilde afnemen. We moesten het eerst op kleur scheiden, en daar hadden we even niet aan gedacht. Ik reed rond in een Citroen Mehari om door heel Nederland glas op te halen. Iedereen verklaarde me uiteraard voor gek! Via "uitzending gemist" kwam ik terecht in een aflevering, samen met Emerson, Lake and Palmer en Monique van de Ven! Ik ben die hippie met die hoed:-)
 2. In 1975 was ik klaar met m'n opleiding en kreeg natuurlijk een oproep voor militaire dienst. Omdat ik daar absoluut geen zin in had vroeg ik herkeuring aan en ging gelijk het land uit, naar Israël, werken in een kibbutz. Wat een land, zoveel tegenstellingen, maar ik vond het prachtig! Vooral Carmel, een Yemenitische schone met wie ik bijna getrouwd ben tot bleek dat ik me dan toch echt zou moeten laten besnijden én uiteindelijk in Israëlische dienst zou moeten.
 3. Begonnen als PlayBoy op Terschelling, hetgeen inhield dat ik toiletten moest schoonmaken op jeugdcamping Maria Coleta en 's nachts nachtwacht mocht spelen om de jongens en meisjes uit elkaars tent te houden bracht ik het uiteindelijk tot kroegbaas van "de Richel" waar ik m'n eerste kapitaal verdiende om een jaar vrij te leven.
 4. In 1978-1979 heb ik samen met een vriend een fietstocht gemaakt vanuit Nederland via België, Frankrijk, Italië, Joegoslavië, Griekenland, Cyprus, Israël, Cyprus, Rhodos, Turkije, Syrië naar Jordanië waar we strandden omdat we Irak niet binnen mochten. Het doel was Australië, maar dat heb ik nooit bereikt...
 5. Na een jaartje "Buurt- en Jeugdwerk" in Musselkanaal ben ik in 1980 begonnen als randgroepjongerenwerker bij de rechtsvoorganger van het ROC waar ik nu nog steeds met plezier werk.
 6. (toegift) Af en toe ben ik "hobby-herder" met m'n bordercollie en een heleboel schapen op een Drentse heide

Denk nu niet dat ik sindsdien niet "echt" geleefd heb. Prachtige jaren sindsdien met een geweldige vrouw, heerlijke kinderen, goede vrienden en natuurlijk steeds digitaler. Immers, in 1981 kwam de eerste computer in m'n leven! En nog steeds geniet ik van iedere dag waar jullie ook deel van uit maken...

Nou, wat een bericht! Maar nu mag ik wel 5 andere bloggers aanwijzen!
Dat worden: Pierre, Wilfred, Margreet, Elke en André
Succes, en stel ons niet teleur!

3 opmerkingen:

 1. Wow man. Dit zijn toch nog zaken die ik niet wist. Leuk joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet geleefd??
  Dit is toch het leven.
  En dat jij nu verantwoordelijk bent voor al die glasbakken in Nederland. Wow Dank je wel! Ook voor je 6 punten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die verhalen! Zo kom je je nog eens ergens waar je anders nooit komt... ik doel natuurlijk op de tagged blogs, (al zou dat ook over punt 2 en 4 kunnen gaan) die als een snelgroeiend vlek over de blogosphere stromen.

  BeantwoordenVerwijderen