25 december 2006

iPod accesoires

DSC_0583Wat een verrassingen onder de kerstboom vandaag!
In de eerste plaats de xtrememac micromemo die je onder aan je iPod klikt en waarmee je er een complete voicerecorder van maakt. Het eigenwijze flexibele microfoontje is bevestigd via een 3.5mm-plug. In plaats daarvan kun je dus ook een andere bron aansluiten. Er is een mic/line schakelaar en zo kun je zelfs het output signaal van bijv. je notebook als bron gebruiken voor opname (in WAV formaat). Het microfoontje is lekker gevoelig en kan dus vervangen worden door een dasspeldmicrofoon. Helaas werkt die van mijn Olympus voicerecorder niet (electret) dus die set kan ik wel in z'n geheel te koop aanbieden. Nu ik de micromemo heb denk ik dat die Olympus niet meer gebruikt gaat worden.

DSC_0585In het volgende cadeau zat een portable speaker setje, ideaal in combinatie met de iPod. Voeding middels 4 AAA batterijtjes, maar er zit ook nog een adapter bij. Het geluid valt me alleszins mee en het meegeleverde snoertje met aan weerskanten een 3.5mm plug komt weer van pas bij bovenstaane micromemo. Tenslotte zat er ook nog een wit opvouwbaar headsetje bij, maar die brak al snel in 2 stukken.

DSC_0597Tenslotte nog een USB Power Set, ideaal voor het voeden of opladen van USB apparaten zoals m'n iPod, Qtek 9100 etc., zonder gebruik te hoeven maken van laptop of PC. De set bestaat uit een USB Netspanningsadapter en een USB Auto Adapter.
(Allemaal gevonden bij de Mediamarkt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten