22 december 2006

Samenzoeken.nl

"Samenzoeken is een educatieve zoekmachine voor docenten en leerlingen. Deze zoekmachine bundelt de zoekresultaten van een aantal andere educatieve databases, zodat u nog maar één internetadres hoeft te onthouden, in plaats van de adressen van alle losse doorzochte databases. U vindt hier beschrijvingen van en verwijzingen naar o.a. boeken, films, software en leerobjecten die voor het onderwijs relevant zijn. De resultaten worden op een internationaal gestandaardiseerde manier gepresenteerd.
Samenzoeken is een intelligente, lerende database. Op basis van uw zoektochten en uw waardering van de gevonden materialen, worden de zoekresultaten voor uw collega�..s verder geoptimaliseerd, zodat zij weer sneller bij de meest bruikbare materialen uitkomen. Vandaar de naam samenzoeken: hoe meer collega's hier zoeken, hoe beter de resultaten worden.
Samenzoeken is behalve aan diverse andere educatieve databases ook gekoppeld aan Samenmaken. In dit onderdeel kunt u ook eigen materialen inzenden en delen met uw collega's."

Samenzoeken is ontwikkeld door APS IT-diensten.
Voor mij komt dit compleet uit de lucht vallen (maar ik kan natuurlijk niet alles vooruit weten) en ben best wel verrast.
Wat me niet duidelijk wordt is wélke educatieve databases gekoppeld zijn en doorzocht worden. Kennelijk kun je meehelpen met vullen door je aan te melden bij samenmaken.nl

Doorklikkend vind ik nog wat meer info:

"SamenZoeken is een onderdeel van de educatieve contentketen. Wat u binnen deze website vind is de informatie die middels de harvester (beschikbaar gesteld door kennisNet) wordt gedistribueerd. Heeft u bruikbare content? Maakt u zelf lesmateriaal die u graag deelt met de rest van het Nederlandse Onderwijsveld? Bij samenMaken kunt u uw objecten plaatsen."

1 opmerking:

  1. Hoi Willem,

    Op het weblog van Margreet van der Berg (www.ict-en-onderwijs.blogspot.com/2006/12/edurep.html) is meer te vinden over Samenzoeken. Misschien heb je er wat aan.

    Jurrien.

    BeantwoordenVerwijderen