14 januari 2007

Digimemo

Dit zeg ik niet omdat ze tegenwoordig mijn weblog volgt, maar het was écht leuk om samen met mijn vrouw de BETTSHOW te bezoeken. Zij bleek in heel andere dingen geinteresseerd dan ik en het was daarom interessant om te zien waar zij stil bleef staan en in gesprek kwam met standhouders.
Het meest enthousiast was ze over de Digimemo, een stand-alone voorziening met opslagcapaciteit, die alles wat je schrijft en tekent digitaal registreert en bewaart. Je schrijft met normale inkt op normaal papier zonder dat je daarbij een computer nodig hebt. Daarna kun je de handgeschreven aantekeningen eenvoudig bekijken, bewerken, organiseren en delen/versturen.
Er zit 32 MB geheugen in, genoeg om meer dan 900 pagina's op te slaan en als je hem via USB hebt aangesloten op je computer fungert hij als USB tablet: wat je doet zie je gelijk op de pc. We hebben hem even getest en waren verrast door de kwaliteit van de OCR herkenning van geschreven tekst.
Zijn er al mensen die zo'n ding in gebruik hebben, of zal ik hem maar gewoon kopen en jullie vertellen wat onze ervaringen zijn?

4 opmerkingen:

 1. Koop maar gewoon. Dan wordt ie in ieder geval goedkoper! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt er op dat dat ding standaard met 8MB de deur uit gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Willem,
  en heb je hem al gekocht?
  Het ziet er goed en eenvoudig uit.
  bestaan er ook zulke tablets draadloos?
  Dan zie ik nog meer mogelijkheden.

  Groet,
  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb ondertussen de A402 gekocht met een A4 formaat
  standaard 32mb intern geheugen met uitbreidingsmogelijkheid met SD-kaart
  Werkt prima...is wel wat oefenen om ervoor te zorgen dat er vanaf het eerste krolletje wordt gescand.
  willy

  BeantwoordenVerwijderen