02 januari 2007

Flickr Album Maker

In COS magazine van december staat een klein artikeltje over het tonen van foto's op je eigen site. Daarbij wordt verwezen naar Satellite, een PHP programma dat je op je eigen server zet en die automatisch je foto's bij Flickr ophaalt en weergeeft. Daarvoor heb je wel een Flickr API key nodig die je makkelijk bij Flickr kunt aanvragen, ervan uitgande dat je natuurlijk wel een (gratis) account hebt. Ik ben Satellite nu aan het uittesten en het werkt prima. Het leuke is dat je ook een cloud kunt weergeven van al je tags, maar omdat ik juist ben begonnen al mijn foto's te geotaggen staat dat in zo'n cloud weer heel rommelig.
Omdat niet iedereen PHP mogelijkheden en/of kennis heeft ben ik eens verder gaan kijken naar andere tools die gebruik maken van je Flickr foto's en ben terechtgekomen bij Yuan Flickr Album Maker.
Hier kun je heel makkelijk online een foto album laten genereren op basis van een aantal parameters. Voordeel is dat je geen API key nodig hebt en ook een album kunt genereren met foto's van een ander, zolang je de gebruikersnaam maar weet. Nadeel is dat het geen dynamisch album is. Je krijgt code aangeboden die je in je pagina plakt, compleet met aanpasbare stylesheetcode.

Generated by Flickr Album Maker

Update: Ik moest de stylesheetcode wel in een extern bestand zetten want het is net of Blogger inline stylesheetcode niet leuk vindt.

1 opmerking: