30 januari 2007

Google Reader steeds mooier

Ik ben nog altijd heel tevreden over mijn Bloglines RSS reader, maar door dit bericht ben ik toch weer eens naar Google Reader gaan kijken en ik moet zeggen, da's toch wel heel mooi. Nu worden video'tjes die ge-embedded zijn in een bericht binnen Google Reader weergegeven! En niet alleen van Youtube en Google video:
"We didn't want this to be just a Google thing, however, so we also currently support videos from other sites like MySpace, Jumpcut, Grouper, IFILM, Metacafe, Revver, Vimeo, vSocial, and games from Monsters and Critics."
Games van Monsters and Critics, embedded weergegeven? Volgens mij moet ik weer wat gaan bekijken....

5 opmerkingen:

 1. Hoe verleidelijk je het ook beschrijft, ik blijf bij BlogBridge, de desktopreader. Ik ben er nu 2 maanden gelukkig mee en wil even niet meer weten of het gras groener is aan de overkant. Maar het blijft natuurlijk interessant om de ontwikkelingen op RSS-reader-gebied te volgen. Oké, dan toch maar even kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marc,

  Laat je hier weten wat je ervaringen bij "Oké, dan toch maar even kijken..." waren?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Fred Wel, een conclusie is snel getrokken. Als ik kijk naar BlogBridge, dan zie ik inderdaad geen embedded video's in de reader. Als voorbeeld de post van Willem van 21 januari j.l. over Second Life. In Google Reader zie ik de video en kan ik die bekijken, in BB niet. Dus zul je bij BB verplicht naar de weblog toe moeten om de video te zien. Nu kom ik hier graag, maar Willem heeft gewoon een sterk punt met deze post, dit is een zeer krachtige plus van Reader t.o.v. andere readers. Ik weet trouwens niet hoe het met Bloglines zit.

  Pfff, ik zei toch, ik moet niet gaan kijken, nu ga ik weer twijfelen.

  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is het nou echt ZO'N probleem dat je embedded video's (en podcasts?) niet in de reader worden weergegeven?
  Je klikt gewoon even door et voilà! ... Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja en Nee. Nee, als duidelijk uit de post blijkt dat er een video onder- of bovenaan staat waarop je kunt klikken. Maar je zult ze de kost geven waar dat niet het geval is! En dan zie ik het dus gewoon niet in bijvoorbeeld BlogBridge.

  BeantwoordenVerwijderen