22 januari 2007

Ubuntu Studio

Nu ik toch over Open Source begin kan er nog wel een bericht achteraan. In april komt Ubuntu Studio uit: "Ubuntu Studio. A multimedia creation derivative of Ubuntu.
Ubuntu Studio is aimed at the linux audio, video and graphic enthusiast as well as professional."

Er is al een wiki met meer informatie beschikbaar. Ook in dit pakket zal het eerder genoemde Yashaka zijn opgenomen.
Nog nooit van Ubuntu gehoord?

Ubuntu is een compleet en gratis Linux besturingssysteem, vrij beschikbaar met zowel community als betaalde ondersteuning. Ubuntu wordt ontwikkeld door een grote community die je graag uitnodigt om mee te doen!

De Ubuntu community is gebaseerd op de ideeën uit het Ubuntu manifest: dat software zonder enige (betalings)verplichting beschikbaar zou moeten zijn, dat software door iedereen in zijn of haar taal bruikbaar zou moeten zijn, ook voor mensen met een handicap en dat iedereen de vrijheid moet hebben om software aan te passen naar zijn of haar wensen.

Deze vrijheden maken Ubuntu fundamenteel anders dan traditionele 'gesloten' software: niet alleen zijn alle tools gratis beschikbaar, ook heb je de vrijheid om de software aan te passen zoals je zelf wilt.

Ubuntu is geschikt voor gebruik op zowel desktop als server. De meest recente versie van Ubuntu biedt ondersteuning voor de PC (Intel x86), 64-bit PC (AMD64), PowerPC (Appe iBook, Powerbook, G4 en G5) en Sparc (Sun Sparc) computers.

Ubuntu bevat meer dan 16.000 softwarepakketten, maar de standaard desktop installatie past op één enkele cd. Van tekstverwerken en werken met spreadsheets tot webserver software en programmertoepassingen, alles is te vinden in Ubuntu. Lees meer over ubuntu op de desktop en Ubuntu op de server.
Naast Ubuntu is er ook nog:
(Zo, wie nu nog durft te zeggen dat ik alleen naar Microsoft kijk...:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten