21 januari 2007

Wie is Willy, en wie helpt me?

Naar aanleiding van mijn bericht over de digimemo kreeg ik een reactie binnen:
"ik heb ondertussen de A402 gekocht met een A4 formaat standaard 32mb intern geheugen met uitbreidingsmogelijkheid met SD-kaart Werkt prima...is wel wat oefenen om ervoor te zorgen dat er vanaf het eerste krulletje wordt gescand."
Was getekend: Willy
Helaas echter zonder e-mail adres. Beste Willy, wil je je bij mij bekend maken? Ik ben zo nieuwsgierig waar je hem gekocht hebt en voor welk bedrag. Ik beloof je dat ik je gegevens niet bekend zal maken!

Nu ik toch aan het vragen ben kan deze ook nog wel:
Ik ben al de hele middag bezig een paar JavaScript routines samen te voegen, maar ik loop telkens vast. Ik wil simpelweg iets bouwen als je ziet op bijvoorbeeld the online teleprompter. De code die daar staat heb ik ook binnengehaald, maar dat is niet sportief. Zoiets moet toch simpel zelf te bouwen zijn? Er zijn genoeg verticale scrollers te vinden. Waar ik op vastloop is hoe ik de pagina vul met tekst. Ja natuurlijk vanuit een andere pagina, maar hoe? via een Cookie? Wat ik wil is dat het lokaal draait, dus zonder PhP of ASP. Gewoon eerlijke HTML.
Natuurlijk is er ook speciale autocuesoftware, maar nu ik gezien heb dat het gewoon in de browser kan wil ik het ook kunnen, al zal ik er nooit meer wat mee doen!
Met autocue op een smartboard kun je de hele klas laten meezingen met liedjes waarvan niet iedereen de tekst kent bijvoorbeeld (hadden we dit 45 jaar geleden maar gehad met die 150 psalmen...)

2 opmerkingen:

 1. (hadden we dit 45 jaar geleden maar gehad met die 150 psalmen...)

  En ik zeg:
  - Laat mij de kerk zien waar ze een digitaalschoobord achterin hebben hangen.

  Volgens mij zijn we wat dàt aangaat niet verder dan 45 jaar geleden... ;)

  Ik zie je op de NOT,
  Dieter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Dieter
  Nu kom ik alleen in de kerk op bruiloften en begrafenissen, maar ik kan je vertellen dat in de "samen op weg" kerk de Opgang in Emmen gebruik gemaakt wordt van een beamer en dat alle teksten daar tijdens het zingen getoond worden! De kerkgangers hebben gen boekje meer bij zich.

  BeantwoordenVerwijderen