22 januari 2007

Zelf video’s maken, monteren en publiceren!

Wil je ook een keer anders werken met je klas? Speel in op de wereld van je leerlingen en ga aan de slag met een video podcast. In het Startpakket OSS Video podcasten kun je lezen wat podcasts nu eigenlijk precies zijn en hoe deze gebruikt kunnen worden in het onderwijs. Vervolgens leer je hoe je een video opneemt, monteert en publiceert. Het startpakket is voor iedereen gratis te downloaden op de website www.ossinhetonderwijs.nl.
OSS in het Onderwijs heeft als doel het vergroten van de kennis over Open Source en open standaarden. Ook wil OSS in het Onderwijs het gebruik van open standaarden stimuleren. OSS is een project van Stichting Kennisnet Ict op School.

Bovenstaand persbericht kreeg ik net binnen en ik wil daar graag aandacht aan geven. Ook al ben ik zelf een fervente MS gebruiker, ik heb natuurlijk helemaal niets tegen Open Source. In bovenstaand pakket wordt Jahshaka (Powering the new Hollywood) meegeleverd als video editing programma. Ik heb daar zelf geen ervaring mee maar ben wel benieuwd naar ervaringen van mensen die het wel gebruiken. Wie?

1 opmerking:

 1. Ik ken(de) het pakket nog niet, maar als ik de screencasts bekijk dan vraag ik me af hoe snel een onervaren gebruiker het spoor bijster is.
  Maar goed, als je een pakket wilt hebben dat én gratis én open source én voor Windows + Linux + Mac beschikbaar is, dan neem ik aan dat je niet veel keuze hebt.
  Een Windows gebruiker zou ik echter gewoon met Moviemaker aan de slag laten gaan. Kan minder en dat is goed.
  Naar MPEG exporteren is mooi, zeker als je een Mac hebt zoals de makers van de screencasts, maar ook daar ga je als Windows-gebruiker de boot in. Zul je toch effe een Quicktime player moeten installeren of VLC player gebruiken.

  Ondanks dat alles, mooi pakket weer van OSS in het Onderwijs. Ik blijf het jammer vinden dat ze het alleen als complete ZIP aanbieden want de delen (PDF, Applicatie, Screencasts) hebben ook individueel al heel veel meerwaarde en het online kunnen bekijken ervan zou denk ik het aantal downloads alleen nog maar stimuleren.

  BeantwoordenVerwijderen