20 februari 2007

De school in de wereld

Unesco conferentie
De school in de wereld; de wereld in de school


28 maart 2007 is een dag om naar uit te zien. Een dag om vrij te houden in je agenda. Want dan organiseert het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in Amersfoort een landelijke, 1-daagse conferentie over de interculturele dialoog op school. Deze conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met de Nationale UNESCO Commissie, het Europees Platform en het ROC Midden Nederland.

De conferentie richt zich op het ontwikkelen van een plezierige schoolcultuur waarin leerlingen, docenten en bestuurders met verschillende culturele en etnische achtergronden zich allemaal thuisvoelen. Ook zal aandacht worden besteed aan het Unesco scholenprofiel.

Actief programma
De conferentie wordt geopend door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap*) en omvat naast een aantal presentaties diverse workshops. Het belooft dan ook een actieve gebeurtenis te worden met een hoog 'doe-gehalte'. Dankzij het praktisch gerichte karakter van deze conferentie kan je hier concreet toepasbare kennis en ervaring opdoen. De conferentie wordt voorgezeten door de Nederlandse jeugdvertegenwoordiger bij Unesco.
Inschrijven kan hier.
*) Wedden dat die "helaas" verhinderd zal zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten