18 februari 2007

Gebruikt iemand Twitter?

Door een bericht bij Robert Scoble kom ik weer bij Twitter terecht, een grappig tooltje dat ik al eerder hier besproken heb.
Ik heb het zelfs een tijdje rechtsbovenin m'n weblog gehad voor "dienstmededelingen".
Je kunt namelijk heel makkelijk met Google Talk of MS messenger een kort berichtje naar Twitter sturen en ergens publiceren. Eigenlijk vergeet ik het gewoon te gebruiken, misschien ook omdat ik nog helemaal geen "followers" heb :-(
Zijn er eigenlijk onder mijn lezers mensen die Twitter gebruiken? En zo ja, wat zijn jullie ervaringen?

3 opmerkingen:

 1. Hallo Willem,
  Wel een leuk concept. Vooral via de mobiel heeft dit wel mogelijkheden. Even doorgeven dat je te laat ebnt via een sms-je naar de werkportal.
  Alleen jammer dat twitter geen MSN onderstuend (of heb ik zo snel niet goed genoeg gekeken). Ik denk dat dit voor een hoop mensen reden zal zijn om de tool niet actief te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende de dienst omdat ik er over hoorde in één van de (vele!) podcasts van Leo Laporte (href=http://leoville.vox.com/).

  Voor mij zelf zie ik (nog) geen nuttige toepassing maar .... dit lijkt me een perfecte oplossing voor een service-provider die de status van zijn service(s) of aankomende onderhouds-akties aan zijn klanten door wil geven.
  Of, wat dacht je van dienstmededelingen of huishoudelijke mededelingen tijdens een congres of ander event.
  N.B. Dat kan natuurlijk ook allemaal via RSS.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind juist het berichten versturen via de SMS wel interessant. Vooral als je op vakantie geen internet beschikbaar hebt, maar toch het thuisfront op de hoogte wilt houden.

  Voor congressen e.d. zie ik niet zozeer de toegevoegde waarde in. Hiervoor kun je inderdaad ook andere oplossingen bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen