28 februari 2007

Themabijeenkomst Ontketende Content

DSC_1097Vandaag was de tweede sessie (voor Zuid Nederland) van de themabijeenkomst 'Ontketende Content', georganiseerd door een samenwerkingsverband van Kennisnet Ict op school, het Ontwikkelcentrum en ROC-i-partners.
opnieuw mocht ik m'n "Skype op een stickie" concept toelichten en kreeg nu ook nog tijd om wat mooie mashups in weblogs te laten zien. Omdat bij de sprekers vóór mij een paar keer de termen wiki's en het ontwikkelen van mediavaardigheden bij leerlingen genoemd werden ben ik trouwens begonnen met het laten zien van WikiKids, wat mij betreft een prachtig voorbeeld hiervan!

DSC_1088De reacties uit de zaal op het Skype verhaal waren lovend en verwarmend. Na afloop werd me gevraagd "hoe duur" ik was en of ik m'n verhaal op andere ROC's zou willen vertellen om daar de dienst ICT "om" te krijgen. Concreet, praktisch, stimulerend, enthousiasmerend waren woorden die me bijna verlegen maakten:-)

Maar de andere presentaties mochten er ook stuk voor stuk wezen! Een aantal daarvan kun je bekijken via deze link.
Na vandaag is dan ook de site Contencreatie van Kennisnet officieel in de lucht. Kom nu niet met commentaar naar de makers dat er nog het nodige ontbreekt, maar stel je op als prosumer en draag bij met ideeën en aanvullingen. Is dat niet het idee van contentcreatie? Natuurlijk is de site nog lang niet compleet, en met het tempo waarin nieuwe (web2.0) applicaties uitkomen zal hij dat ook nooit worden, so what?
Vandaag heeft opnieuw laten zien dat we met de tools van nu al heel wat kunnen doen. Laten we eerst wat we nu hebben maar eens concreet gaan toepassen in ons onderwijs!

2 opmerkingen:

 1. Dag Willem,

  Mooi dat de presentatie goed verliep. Natuurlijk nog mooier dat je WikiKids nog even geplugged hebt voor ons. Onze dank is groot. Er is trouwens een nieuwe opdracht voor leerlingen op WikiKids verschenen: Fotografie. Hierin gaan we onder andere in op het onderwerp Auteursrechten. Een belangrijk onderwerp om dit bij leerlingen onder de aandacht te brengen. Een stukje mediawijsheid zogezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even "off topic" voor wat betreft "Skype op een stickie", wat dacht je van een heel OS op een stikkie?
  Zie artikel op tweakers:
  http://tweakers.net/nieuws/46589/VMware-biedt-virtualisatie-op-usb-stick-of-portable-hdd.html

  BeantwoordenVerwijderen