17 maart 2007

Geslaagd symposium

Smart SocietyAfgelopen donderdag was ik op uitnodiging van VKA in de stadsschouwburg in Den Haag voor het symposium "Smart Society".
Het onderwerp was "De nieuwe levenstijl van de digitale mens".
Met een selecte groep relaties uit de publieke sector werden de perspectieven over dit onderwerp gedeeld. Wim Schimmel, directeur Verdonck, Klooster & Associates, trad op als gastheer. Door de sprekers: Inez Groen, Jos de Mul, Hans Pronk, Eduard Beck, Willem Vermeend werd het onderwerp vanuit verschillende standpunten benaderd.
Verder werden de relaties verrast en ontroert door 4 Wikikids!
Onder begeleiding van hun meester (Harry Spoelstra) en een medewerker van WikiKids (Harm Hofstede) lieten zij de aanwezigen in 10 minuten LIVE zien hoe makkelijk het is om een artikel in een Wiki te plaatsen, een bericht op de schoolwebsite te zetten, een podcast (dat ze voor aanvang zelf hadden opgenomen) te publiceren en om foto's (ook zelfgemaakt) online te zetten! Natuurlijk liet Harry de kans niet lopen om iets te vertellen over zijn reisbeer project.
Naast het "ADHD"*) betoog van Prof. Dr. Willem Vermeend vond ik zelf de presentatie van Inez Groen (Keesie) het meest aansprekend.
Zij begon met de vraag wie van de aanwezigen zelf zijn overhemden strijkt, gevolgd door de vraag wie daarvoor zelf het meest geschikte strijkijzer heeft uitgezocht en gekocht. Er bleef maar één vinger over (niet die van mij).
Pas later in haar presentatie kwam ze hier heel mooi op terug. Voor het gemak heb ik haar verhaal bij SlideShare gezet:

De andere presentaties zijn allemaal te vinden op de speciaal hiervoor ingerichte pagina bij VKA.
*) Willem gaf zelf aan dat hij wel eens te horen kreeg wellicht wat last van ADHD te hebben, maar dat zat hem allerminst in de weg...

1 opmerking:

  1. Dag Willem,

    Wat een leuke video heb je gemaakt van de presentatie van WikiKids op het symposium in Den Haag. Hartelijk bedankt zeg. Ik heb er van genoten.

    BeantwoordenVerwijderen