04 maart 2007

Het notebook van m'n buurvrouw

"Ach Willem, wil je eens naar m'n notebook kijken? Hij is de laatste tijd zo ontzettend traag."
Al snel zie ik dat maar liefst 3 virusscanners op de harde schijf strijden om voorrang die ze elkaar, maar ook zichzelf niet gunnen omdat van allemaal de licentietermijn verstreken is. De ene foutmelding volgt de andere. Snel deïnstalleren dus zou je denken.
Bij Norman en Avast lukt dat, maar Norton krijg ik niet weg, wat ik ook probeer. Het programma komt niet voor in de lijst van software en handmatig verwijderen wil niet omdat een paar onderdelen van Norton actief blijven en niet af te sluiten zijn.
Ten einde raad plaats ik rond 23.15 uur een vraag op de Scholenlijst mailinglist en nog geen uur later komt Kathelijne met het verlossende antwoord! Het blijkt dat Symantec op de website een Norton removal tool aanbiedt.

Wat ben ik toch blij met zo'n actief netwerk! Hier wordt halen én brengen dagelijks in de praktijk gebracht.
Ter indicatie: Activity within 7 days:55 New Messages
En dit was een rustige week omdat een deel van Nederland vakantie had...

2 opmerkingen:

 1. Ik ga dan dus altijd zitten googlen. Jij wendt je netwerk aan.

  Interessant dit.

  Onderschat nooit de zoekresultaten van een persoonlijk netwerk...
  c

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga ook altijd zitten goog(e)len. Heb me daar tot nu toe ook altijd mee kunnen redden!

  BeantwoordenVerwijderen