19 maart 2007

What took you so long?

Vorige week werd het steeds drukker op Twitter en afgelopen weekend was het gewoon een gekkenhuis. Bijna iedereen leek te twitteren. Maar ook zij die er (nog) niks in zien konden niet nalaten er een bericht aan te wijden.
Kortom: Twitter is hot... nu pas!?
Eind oktober noemde ik het voor het eerst in een bericht en op 1 november j.l. besteedde ik er expliciet aandacht aan. Waarom het dan toch nog zo lang duurde voordat de rest het oppikte?
:-)
Sorry, kon het niet nalaten... klinkt natuurlijk verschrikkelijk eigenwijs, maar is niet zo bedoeld.
De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik toen in november Twitter helemaal zag zitten als extra mogelijkheid voor het geval bijv. Blogger niet zou werken en ik het toen zelfs een tijdje als "dienstmededeling" in de sidebar heb opgenomen. Al snel echter bemerkte ik dat ik het niet op kon brengen regelmatig te twitteren en je dus snel tegen oude berichten aan keek als bezoeker. Toen heb ik maar besloten om het weer weg te halen.
Afgelopen weekend heb ik ook volop meegedaan en weer veel nieuwe vrieenden gemaakt. Wat het oplevert? Ik weet het niet. Wat we er in het onderwijs aan hebben? Wij niks, daar zijn we de mensen niet naar.
In Amerika zag ik leerkrachten het gebruiken om te communiceren met hun leerlingen. Maar die doen dat gewoon veel makkelijker dan wij hier... Wij zijn nog niet zo bloggerig.

Door de gestegen populariteit is Twitter nu zo traag als appelstroop en letterlijk niet meer vooruit te branden. Dat hebben we in ieder geval bereikt met elkaar.
Maar naar Twittervision heb ik gisteren zitten kijken alsof het tv was...

6 opmerkingen:

 1. Ik vind het leuk te lezen dat je zo enthousiast bent. Gewoon doen, mee experimenteren, waarom niet. Wat zou het saai worden (in de Blogosphere) als iedereen hetzelfde zou denken en doen, dan blijft er niet veel meer te schrijven over. Nu kan de één zijn verbazing uiten over iets en de ander er vol mee aan de slag gaan. Daardoor leren we weer van elkaar en dat maakt bloggen en blogsumeren juist zo leuk.

  Twitter ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Willem,

  Ik weet ook niet hoe het kan dat zoiets -dat je al maanden geleden signaleerde- nu pas in the picture komt. Dit geldt niet alleen voor NL. De hele wereld is pas een paar weken geleden wakker geworden. Zou het misschien komen omdat Scoble en Pirillo er mee aan de haal gingen? Intrigerend!

  Niks mis met jouw enthousiasme.
  Laat je niet uit het lood slaan door een paar sceptici, want het kamp van Twitter-enthousiasten is een (of misschien wel meer dan een) orde groter!

  Twitter-en mag ... sterker nog ... Twitter-en MOET.
  Vooral door gaan, want alleen door mensen zoals jij (enthousiast EN kritisch tegelijkertijd) komen we er achter
  a) wat het 't waard is/wat je er mee kan
  en
  b) of de sceptici toch maar beter hun mond hadden kunnen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Reden? SXSW!" ???????? Eh ..... South by South West?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kennelijk is er inderdaad een event nodig om iets over een tipping point te duwen, en voor Twitter is dat wellich SXSW geweest.
  Sinds eind september gebruik ik Jaiku.com, wat een rijkere infostroom levert dan Twitter, terwijl het verder net zo eenvoudig is van opzet. Maar bij Jaiku komt de info vooral niet zo gefragmenteerd binnen (die SMSjes van Twitter kon ik niet snel genoeg weer uitzetten).
  Twitter ben ik pas wat later gaan gebruiken afgelopen december, maar het 'leeft' nu alleen nog in mijn GoogleTalk. Jaiku gebruik ik daarentegen ook mobiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op de een of andere manier is het inderdaad intrigerend om gewoon naar je scherm te kijken en de ballontjes bij twittervision te zien oppoppen. Nu zouden ze het alleen nog aan GPS moeten kunnen knopen, zodat je later in een mashup je fysieke verplaatsing kan reconstrueren.
  Privacyproblemen anyone?

  BeantwoordenVerwijderen