06 april 2007

Bedankt allemaal!


Natuurlijk wil ik iedereen die hier gisteren een reactie heeft achtergelaten heel hartelijk bedanken! Het was een ingeving, niet om m'n ego te strelen, maar gewoon om te kijken of er zoveel mensen te mobiliseren zouden zijn simpelweg door een oproep hier, op de Scholenlijst en via Twitter. Maar de reacties die ik kreeg hebben me warm gemaakt en gesterkt in de gedacht dat internet niet een kille onpersoonlijke bedoening is!
Eén ding is zeker: ik hoop hier nog lang mee door te gaan nu ik gemerkt heb hoe het gewaardeerd wordt. Natuurlijk reacties van mensen die ik ken, maar toch kwam ik ook veel nieuwe namen tegen en dat is ontzettend leuk! Ik hoop dat jullie vaker de moeite willen nemen om een reactie achter te laten. Het maakt een weblog zo veel rijker.
Mooie woorden ook, zoals die van de dichter Kopland. Ik weet nog niet goed wat ik met de woorden van Gerard Reve aanmoet. Prachtig gezegd natuurlijk, maar het idee dat ze op zijn grafsteen staan...
Ook heeft dit me geleerd dat reageren voor veel mensen nog zeker niet vanzelfsprekend is. Ik kreeg verschillende vragen van bezoekers die niet wisten hoe het moest en voor wie het de eerste keer was dat ze op een weblog een bericht achterlieten. Ook dat heb ik er dus mee bereikt!
De felicitaties kwamen dan ook niet alleen via de reacties binnen, maar ook "gewoon" als mailtje en één zelfs via het audioforum. Geweldig!
Toch had ik het gisteren best moeilijk: Ik had me voorgenomen de hele dag geen bericht op m'n weblog te plaatsen toen ik rond 11 uur gisterenochtend het nieuws las dat Google was uitgekomen met My Maps. Wat had ik daar graag een bericht over geschreven! Heb het natuurlijk wel gelijk uitgeprobeerd en het werkt fantastisch. Vraag me wel af wat dit betekent voor al die "kleine jongens" die hier zo mooi tegenaan geprogrammeerd hadden en hun mash-ups beschikbaar gesteld...

1 opmerking:

  1. Uiteraard Kopland, gefeliciteerd, je hebt een peper- en zoutstel gewonnen!

    Het was een zeer leuk idee van je en je ziet het resultaat. Ik denk dat we vooral jou moeten bedanken, je enthousiaste manier van schrijven maakt het meer dan de moeite waard deze weblog te volgen.

    Prettige Paasdagen!

    BeantwoordenVerwijderen