29 april 2007

Externe harde schijf crash

collageDaanTerwijl ik druk bezig was om een fotocollage te maken voor m'n dochter -die morgen vertrekt- crasht m'n externe harde schijf. De directories zie ik nog, maar de bestanden zijn niet meer te lezen. Sommige directories lijken opeens helemaal leeg. Van sommige foto's zie ik nog wel de thumbnails, maar ze zijn niet meer te openen!
Juist deze week had ik me voorgenomen om alles eens goed te back-uppen op m'n nieuwe "meterkast"schijf. Natuurlijk ben ik naar de Maxtor site gegaan (inmiddels overgenomen door Seagate) om te kijken of er een repair utility beschikbaar is. Die heb ik inmiddels gedownload, maar het programma ziet de schijf niet eens!
Ik ben een beetje radeloos en baal verschrikkelijk. Natuurlijk is het m'n eigen fout om alles op één plek te zetten, maar aan die goede raad heb ik nu even niks. We hebben het over AL mijn foto's en de bestanden van meer dan 20 websites die ik onderhoud. En dan te bedenken dat ik die Maxtor personal storage 3100 200GB vorig jaar juist gekocht had om een betrouwbare opslag te hebben naast de harddisk in mijn computer.
Ik ben bang dat ik nu gewoon alles kwijt ben.
Morgen eerst maar eens naar Schiphol en als ik ga huilen kan ik zeggen dat het van die harde schijf komt...

3 opmerkingen:

 1. http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec
  http://www.pcinspector.de/file_recovery/uk/welcome.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte op Schiphol morgen Willem!
  Wat die Maxtor betreft: even weg leggen en vooral geen overhaaste dingen doen.
  Voor een collega heb ik onlangs een USB-stick weten te redden met de software van Datadoctor. De tool die ik toen gebruikte is niet geschikt voor een externe harde schijf, maar software daarvoor hebben ze ook. Niet goedkoop ($69,), maar met de trialversie kun je in ieder geval zien wat hij denkt terug te kunnen vinden. Bij de USB-stick wist de software na registratie alles terug te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb goede ervaringen met Restoration: http://www.snapfiles.com/get/restoration.html. Voor het geval de andere suggesties niet helpen.

  Wat je ook probeert, zoek een programma dat files herstelt door te kopieren, dus niet door op dezelfde schijf te schrijven. Als het dan niet werkt wordt er in elk geval niet meer vernield.

  BeantwoordenVerwijderen