07 april 2007

Smartphone of PDA?

Donderdag heb ik van onze leverancier een HTC S620 Smartphone meegekregen om uit te testen. We overwegen de aanschaf van zo'n 50 telefoons voor werknemers die veel onderweg zijn, zoals accountmanagers en stagebegeleiders.
Nu moet er een keuze gemaakt worden tussen een Smartphone (HTC S620) of een PDA (HTC P4350). De voorganger van het laatste model heb ik al een jaar in de vorm van een Qtek 9100 en die bevalt me prima.
Toch is er voor die smartphone ook wel wat te zeggen. Hij is veel dunner en lichter en je hebt geen pen nodig want het ding heeft geen touchscreen, maar een soort van jogglepad aan de zijkant die mij overigens nog niet "handigt". Ik heb het gevoel dat ik met de PDA meer kan, maar wellicht is dat helemaal niet nodig. Mail, internet en natuurlijk bellen wil prima met de smartphone die over een mooi toetsenbordje beschikt dat best wel lekker werkt. Ben benieuwd wat uiteindelijk de doorslag geeft...
Heb je tips of wil je me waarschuwen voor het een of ander, laaat het dan vooral weten!

2 opmerkingen:

 1. Hallo Willem

  Da's toeval, zelf zijn we nu bezig aan een test met de HTC P4350, om via onze Exchange omgeving m.n. agenda en mail uit te testen voor het management en IT afdeling als pilot. Indien het bevalt gaan we alle unitmanagers, coördinatoren en andere doelgroepen ermee uitrusten. Bijkomende voordeel is tevens dat hiermee de aanvragen voor notebooks met UMTS worden geëlimineerd omdat in de meeste gevallen de leesfunctie van mail en agenda-berichten gewenst is.
  Tot nog toe bevalt het uitstekend.

  groetjes,
  jan Peeters
  Leeuwenborgh Opleidingen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik je nog een (wat late) tip mag geven: een KTC Artemis (of T-Mobile MDA Compact III) heeft als extra voordeel dat je er ook GPS in hebt zitten. Voor stagebegeleiders wel handig denk ik als ze kunnen opzoeken waar ze moeten zijn. Op mijn weblog lees je er meer over (zie http://www.gadgetsenonderwijs.nl/2006/12/telefoon-upgrade.html) want ik heb er zelf ook een en er staat intussen Tom Tom op, wat erg goed werkt. Nadeel is wel dat er geen toetsenbordje aan vast zit, maar dat maakt hem wel lekker klein en licht. Verder kan je er allerlei pocket pc applicaties opzetten en mee bellen. Ik ben er tot nu toe erg tevreden mee.

  Groet,
  Annet

  BeantwoordenVerwijderen