01 april 2007

Weblog als programmaboekje

Behalve de bijeenkomst van CWIS-NL was er afgelopen dinsdag nog een ander evenement, namelijk Innovatium 2007 van de Digitale Universiteit. Michel Duijvestijn heeft hiervoor een speciaal weblog ingericht en beschrijft op zijn eigen weblog de ervaringen hiermee. Omdat ik zelf onlangs hetzelfde heb gedaan voor de managementconferentie in Groningen voor mij een interessant document, waarin ik veel zaken herken. M'n complimenten voor Michel voor de manier waarop hij erin geslaagd is om het weblog nagenoeg dezelfde "look and feel" te geven als de website. Hij heeft er duidelijk veel tijd en energie in gestoken. Als ik het goed begrijp hebben alle presentatoren toegang gehad tot Nucleus voor eigen bijdragen. In hoeverre daar een goed gebruik van gemaakt is kan ik moeilijk beoordelen. Zijn conclusie dat je niet zonder eindredacteur kunt "die alles nog een beetje bijwerkt" kan ik alleen maar onderschrijven!

1 opmerking:

  1. Met de opmerking dat Pierre een aantal jaren geleden de eerste opzet voor dit weblog heeft gedaan, inclusief de kopie van de look en feel van de DU-site.
    Voor de rest is ook Veronica Vree van het DU-bureau erg actief geweest met alles wat te maken heeft met 'de organisatie': het creeren van useraccounts, berichten plaatsen etc.

    Voor wat betreft de 'eigen bijdragen': voor elke sessie heeft Veronica een post aangemaakt met daarin de tijd + de namen van de sprekers. Alles wat er verder aan is toegevoegd is door de auteurs gedaan met hier en daar een beetje eindredactie en/of hulp bij het uploaden of de opmaak.

    BeantwoordenVerwijderen