15 mei 2007

Kennisnet kiest voor Wordpress

Nadat ik afgelopen weekend (na een vraag om meer info van een Kennisnet medewerker) een voorbeeld weblog voor Kennisnet in Blogger had gemaakt heb ik die uiteraard voorgelegd aan de Portal manager van Kennisnet. Tot mijn grote verrassing kreeg ik te horen dat Kennisnet inmiddels een contract heeft gesloten met Wordpress waardoor Kennisnet nu aan medewerkers en bijvoorbeeld community managers weblogs kan aanbieden in de eigen huisstijl!
De eerste twee zijn inmiddels live:
http://contentstimulering.blogs.kennisnet.nl/
http://contentontwikkelingvso.blogs.kennisnet.nl/
Deze weblogs lijken een Kennisnet adres te hebben, maar in werkelijkheid word je gelijk doorgezet naar een Wordpress domein. Toen ik dat zag leek het me logisch dat http://kennisnet.wordpress.com/ ook in gebruik zou zijn als "start" weblog.

Tot m'n verbazing bleek dat adres nog niet in gebruik, dus heb ik gelijk weer contact opgenomen met de tip om dat adres direct te claimen voordat een of andere grapjas ermee "aan de haal" zou gaan.
"Zo’n hoofddomein is voor ons niet interessant" was de reactie, dus toen heb ik hem zelf maar vastgelegd in de hoop daar dan te kunnen gaan doorverwijzen naar alle weblogs van Kennisnet -voor zover die bij mij bekend zijn- als service voor iedereen die op zoek gaat.

Er blijken inmiddels meer dan 600 subdomeinen voor diverse Kennisnetingangen te zijn, zoals http://mbostudio.kennisnet.nl/, http://regelingen.kennisnet.nl/ en ga zo maar door.
De opmerking die ik in het veld vaak hoor is dat men door de bomen het bos niet meer ziet en graag een overzicht zou willen hebben van al die subdomeinen. Wanneer er heel veel Kennisnet weblogs komen (hetgeen ik alleen maar toejuich) dreigt deze situatie voor die adressen ook te ontstaan, dus lijkt mij zo'n verzamelpagina zeer voor de hand liggend.

Mocht Kennisnet alsnog besluiten om dit (gratis en ongevraagd) advies over te nemen dan ben ik uiteraard bereid afstand te doen van http://kennisnet.wordpress.com/
Uiteindelijk zit ik niet op dat werk te wachten...

1 opmerking:

  1. Deze WordPressblogger vindt het natuurlijk een heel verstandige keuze ;-)

    BeantwoordenVerwijderen