27 juni 2007

Blogger nu met Polls en enclosures

Iedereen die denkt dat Google Blogger een beetje als stiefkindje ziet moet toch eens kijken naar de nieuwe features die toegevoegd worden aan deze blogtool.
Alle informatie daarover vind je bij Blogger in draft. In feite is er een nieuwe bèta omgeving waar de nieuwe mogelijkheden in kunnen worden uitgetest. In plaats van in te loggen bij www.blogger.com ga je gewoon naar draft.blogger.com. Je komt in hetzelfde vertrouwde dashboard terecht maar krijgt in de editor de beschikking over meer mogelijkheden. Was dat een tijdje terug al de mogelijkheid om videobestanden te uploaden en direct in je weblog te plaatsen, nu kun je ook audio- en videobestanden als enclosure toevoegen waardoor ze makkelijk gevonden worden door bijv. iTunes zodat je nu je blog in een podcast kunt veranderen.
Een andere nieuwe optie is de mogelijkheid om in de sidebar een poll op te nemen.
Daarvoor moet je wel gebruikmaken van de nieuwe layout templates. Ik doe dat niet met dit weblog, maar heb daarnaast natuurlijk een paar andere om dit soort nieuwe zaken uit te testen. Zo kwam ik erachter dat de code die gegenereerd wordt voor de poll gewoon in een Iframe wordt geplaatst. Dat betekent dat ik die in principe ook gewoon hier in een bericht moet kunnen plaatsen.
Als jullie hieronder je stem kunnen uitbrengen werkt dat dus. Zo niet, dan mag je dit bericht als een test beschouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten