24 juni 2007

Browse Aloud in het Nederlands

Op ICT-in-onderwijs Nieuws lees ik dat Browse Aloud nu ook in het Nederlands beschikbaar is. Dus snel naar www.browsealoud.nl en de client gedownload.
Het werkt heel mooi met een prettige Nederlandse vrouwenstem. Kom je op een Engelstalige site die ondersteund wordt dan kun je makkelijk omschakelen naar een Engelstalige stem, waarbij je de keuze hebt uit Jill, Tom, Daniel en Emily. Een aantal Nederlandse sites wordt al ondersteund (Kennisnet vreemd genoeg nog niet) en ik heb zelf ook maar een aanvraag ingediend.
Het leuke is dat veel Google domeinen ook ondersteund worden en zo kon ik een bericht van mezelf in Google Reader laten voorlezen. Wat ik nog niet bekeken heb is of je bijvoorbeeld ook Duits- en Franstalige stemmen kunt installeren. In dat geval zou je dit ook aardig kunnen inzetten bij taalonderwijs.
Het werkt heel simpel: je zet je cursor op een zin en deze wordt gelijk voorgelezen. Kijk maar naar de demo (en let niet op de kwaliteit, want ik wilde even snel met behulp van Camstudio).

1 opmerking: