28 juni 2007

Google Verkenner, en nog meer...

Wauw, Google Docs & Spreadsheets heeft een complete layout makeover ondergaan waardoor het nu veel meer lijkt op Windows Verkenner. De benaming met folders is verdwenen en daarvoor in de plaats zijn nu mappen gekomen. Ook kun je nu met drag&drop documenten naar andere mappen verplaatsen!
Het zoekvenster bovenin heeft een auto-complete functie. Begin maar wat te typen en het wordt aangevuld met documenten die Google allemaal herkent. Je begint je echt af te vragen hoe dit allemaal kan?


Daarnaast dan ook nog het nieuws van Google dat je bij foto's die je in Picasa albums zet de juiste plaats kunt toevoegen met behulp van Google Maps, en vervolgens kunt laten weergeven via Google Earth. O ja, en Picasa op je PDA werkt ook heel mooi!....

Houden jullie het nog bij allemaal, of wil je juist nog meer?
Kijk dan nog even bij Erwin Blom naar zijn mededelingen over Zomaargasten en ontdek welke mogelijkheden Operator11 te bieden heeft. Operator11 noemt zichzelf een Social Television Network en dat omschrijft aardig de mogelijkheden. Als je zondagavond meekijkt naar de Zomaargasten uitzending zul je snappen wat dit inhoudt. Ben je werkzaam in het onderwijs dan zul je ook snel zien welke mogelijkheden dit platform te bieden heeft. Waar leerlingen eerder "toneelstukjes" mochten opvoeren kunnen ze nu makkelijk even hun eigen tv show in elkaar zetten!
Het lukt mij duidelijk niet meer om alles bij te houden én er aparte berichten over te plaatsen, dus moeten jullie het even hiermee doen...

1 opmerking: