20 juni 2007

Ik hack, what the h@ck!

Misschien een rare titel, maar wel een die de lading dekt.
Annet Smith maakt op haar weblog melding van een leuk filmpje, gemaakt door studenten van ROC Midden Nederland, waarin docenten kunnen zien hoe het niet moet als het aankomt op veilig gebruik van internet op school. Er worden allerlei scenarios geschetst waarbij docenten slordig omspringen met gevoelige informatie waar de cursisten dankbaar misbruik van maken.

Vandaag was ik op de afsluitende bijeenkomst van het Kennisnet streaming videoproject, dus nog helemaal "in the mood". Door leerlingen gemaakte filmpjes vind ik haast per definitie de moeite waard en deze is daar geen uitzondering op! Ik vind hem zelfs zo leuk dat ik hem graag in een presentatie zou willen gebruiken. Nu is het me de laatste tijd al een paar keer overkomen dat er geen internetverbinding was, dus dan wil je dit soort voorbeelden graag op je notebook hebben staan. Maar ja, dit filmpje staat op de streaming videoportal van Surfnet en is dus niet zo maar te downloaden!
Nu is daar een mooi programma voor, genaamd SDP downloader. Normaal gesproken voeg je daar de url van het bestand aan toe, klikt op GO en het programma doet de rest. Bij Surfnet lijkt dat niet te werken. Het filmpje what the hack wordt in 2 bitrates aangeboden. Als je met de muis over de aangeboden links gaat zie je ook de .wmv bestanden. Voer je deze in bij SDP dan krijg je echter een foutmelding en wordt er niks gedownload.
Als je echter de aangeboden link van Surfnet "opslaat als" wordt het opeens weggeschreven als een .asx bestand! Wanneer je dat bestand opent met kladblok zie je een verwijzing naar een ander .wmv bestand, in dit geval: mms://wmvstream.kennisnet.nl/b/brin_10576330/assets/32797/WhatTheHack-384kbps.wmv
Wanneer ik die link toevertrouw aan SDP lukt het downloaden opeens wel en krijg ik het filmpje keurig op m'n harde schijf!
Ik WEET dat het niet de bedoeling is, maar op deze manier weet ik wel zeker dat m'n presentatie goed gaat, ook als er geen internet verbinding is. Uiteraard gebruik ik het alleen voor onderwijsdoeleinden, so what the hack?

1 opmerking:

  1. Waarom zo moeilijk? Ik aai mijn muis op de link 'hack' op Annets blog. Rechter muisknop: 'Opslaan als' en klaar is Kees (Jan dus!)

    Geinig filmke!

    Groetze!

    BeantwoordenVerwijderen