28 augustus 2007

Het RSS raadsel ontrafeld

Opnieuw geeft Wendy aanleiding voor een bericht over RSS feeds. Ik heb haar e-mail adres niet dus moet wel zo antwoorden :-)
Toen ze vandaag aangaf dat ze echt iets anders te zien kreeg in Bloglines dan ik bedacht ik me opeens dat naast de RSS feed via Feedburner Blogger zelf ook feeds genereert en een link daar naartoe in de code van mijn weblog plaatst.
In de menubalk van Explorer 7 zit een RSS knop die je kunt gebruiken om je makkelijk te abonneren op RSS feeds.
Als je mijn weblog opent en op die knop drukt zie je het volgende:

Firefox heeft dezelfde optie rechts in de adresbalk zitten en in die browser ziet het er zo uit:

De bovenste is de Feedburner feed en heeft 72 subscribers via Bloglines.
De Atom feed heeft 26 subscribers via Bloglines.
De RSS feed heeft inderdaad 4 subscribers via Bloglines!

Waar ik dus dacht dat ik mijn lezers mooi kon monitoren via Feedburner blijkt dat maar ten dele zo te zijn. Iedereen die kiest voor de 2e of 3e optie zie ik niet in Feedburner dus heb ik geen idee om hoeveel bezoekers het gaat. Het betekent wel dat m'n weblog door nog meer lezers gevolgd wordt dan ik altijd dacht.
Voor veel ervaren bloggers zal dit niets nieuws zijn, maar voor mij was het een eye-opener! Bedankt Wendy, want dankzij jouw reacties ben ik hier achter gekomen...

Het liefst zou ik natuurlijk hebben dat iedereen zich abonneert via de Feedburner feed. Het heeft voor mij als voordeel dat ik een goed overzicht heb van m'n volgers en voor jullie heeft het voordelen op het moment dat ik m'n weblog bijv. op een ander domein zou (moeten) zetten. In dat geval zouden jullie daar niks van merken namelijk...

@Jans: Thunderbird valt onder de "other readers" met 4 gebruikers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten