30 augustus 2007

Verander je wachtwoord!

Deze week besteedde ik aandacht aan RSS feeds en hoe je aan de hand daarvan makkelijk kunt zien hoeveel mensen geabonneerd zijn op je weblog. Als je gebruikmaakt van Feedburner is dat geen probleem, want die geeft een mooi overzicht.
Anders is het met de Atom en RSS feeds die Blogger zelf genereert en waarvan de bestanden gewoon op mijn server staan. Gisterenavond bedacht ik me opeens dat ik natuurlijk via de statistieken die mijn provider (Vevida) geeft kan zien hoe vaak die bestanden worden aangeroepen. Die statistieken laten ook zien vanaf welk IP adres mijn bestanden worden aangeroepen.
Voor de grap heb ik eens een aantal IP adressen ingevoerd in mijn browser om te kijken waar ik dan terecht zou komen.
In een paar gevallen kwam ik direct in de beheeromgeving van een Copperjet router waarbij me natuurlijk om een naam en wachtwoord werd gevraagd.
Ik kon het niet laten om 2 X "admin" in te vullen en tot m'n grote verbazing was ik daarmee "binnen" en had alles kunnen veranderen of resetten als ik dat gewild had!

Niet alleen sommige leden van het Koninklijk Huis zijn zich dus te weinig bewust van de kracht van IP adressen, maar dat geldt ook voor een aantal van mijn lezers.

Daarom een dringend advies aan iedereen: VERANDER JE WACHTWOORD!

1 opmerking:

  1. Mijn router had als fabrieksinstellingen beslist niet admin/admin Willem.

    DIt heeft de beheerder dus zelf gekozen (in ieder geval het wachtwoord).

    BeantwoordenVerwijderen